Stompwijkse Paardendagen 2015

Afbeelding1

Stompwijkse Paardendagen 2015

Zomer en Stompwijk bruist van de activiteiten. Het organiseren van evenementen zit de Stompwijkers in het bloed.

Op dit moment van schrijven is de SGV Vlietlanden in volle gang. Een groots evenement waar onder andere Stompwijkers hun schouders onder hebben gezet en dat al weer een aantal jaren veel deelnemers en bezoekers trekt uit het hele land.

Het aankomende weekend is het de organisatie van Summerland die aan de touwtjes trekt en ook een fenomeen is in de regio.

Na deze opwarmers is het de beurt van Nooit Gedacht om vanaf 18 juli tot en met 20 juli al weer voor de 106de keer de Stompwijkse Paardendagen organiseren.

Traditiegetrouw zullen de ponyrennen en de kortebaan uiteraard niet ontbreken, evenals de optocht door ons mooie dorp, het ringsteken voor aangespannen rijtuigen en het springconcours voor paarden en pony’s.

Nieuw deze keer is op zaterdag de Stompwijkse Landleven Fair.

Vanaf 14.00 uur zullen er achter de tribune verscheidene kraampjes opgesteld staan waar lokale dieren en land en tuinbouw producten gepromoot en verkocht worden. Het belooft een gezellig tafereel te worden.

Met onder andere een tentoonstelling van oude en nieuwe tractoren, brommers en auto’s uit het grijze verleden.

Een groep hobbyisten “De Zelfontbranders” demonstreren stoommachines, dieselmotoren en waterpompen.

Voor de paardenliefhebber zijn er kramen met rijkleding en tuigage.

Een paardentandarts laat zien dat je een paard niet alleen in de bek moet kijken maar ook net als bij mensen het gebit moet verzorgen..

Stijve spieren en zere gewrichten, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Ook paarden en pony’s kunnen daar last van hebben.

Een paardenmasseuse demonstreert hoe je je paard weer lekker in zijn vel kan krijgen.

Het geheim van de smid zal deze middag geen geheim meer zijn. omdat een gediplomeerd hoefsmid zal aantonen dat hij het ijzer smeedt wanneer het heet is.

Kramen met zuivel producten van het boerenland zoals kaas, boter, ijs volledig puur natuur van eigen bodem. Loonbedrijf van Leeuwen met miniaturen overalls en alles wat met het boerenleven te maken heeft.

Kraam “Elsjefiederelsje” showt hun eigen gemaakte spullen van vogelhuis tot stokpaardje. Kinderen krijgen daar de kans om creatief bezig te zijn.

Tijdens de fair vind ook de kindershow plaats waar Alain Kersten een wervelend en interactief spelprogramma presenteert.

Dus kortom mensen dit mag je niet missen!

Ook nieuw is dit jaar de sportieve, uitdagende activiteit WHIPE OUT op zaterdagavond.

De spectaculaire hindernisbanen van WHIPE OUT XXL staan bekend om haar exclusiviteit en zullen het uiterste vragen van de deelnemers, van jong tot oud. Het parcours bestaat uit extreme activiteiten waarover iedereen nog lang  zal napraten.

Wie durft het aan om onze Sweeper, Punchwall, de dubbele Megabals, de stormbaan en de Dizzy spin te trotseren?

Vanaf 18.00 kan je inschrijven in de categorieën:

· Meisjes van 12 tot en met 14 jaar

BAS MUYS· Meisjes vanaf 15 jaar

· Jongens vanaf 12 jaar tot en met 14 jaar

· Jongens vanaf 15 jaar

De competitie bestaat uit:

*Een XXL stormbaan

*Sweeper

*Slide Stompwijk [buikglijbaan]

*Dubbele twistladder

Deze activiteit wordt gepresenteerd door BAS MUIJS de bekende acteur uit GTST, Costa en Voetbalvrouwen.

De brommerrace komt door dit spektakel wel te vervallen maar ik durf te garanderen dat WHIPE OUT op zijn minst de spanning kan evenaren.

Namens Nooit Gedacht, Conny Oliehoek