Toerclub

Deze zondag stond de Rabosponsortocht op de kalender. Een paar maanden eerder dan gebruikelijk was. De B en de C groepen deden daar ook aan mee. Het startpunt was ook bij de sporthal en de medewerkers van de Rabobank waren er al op tijd en we konden gelijk inschrijven. Wij vertrokken met zijn 8en voor de 40 km rit. De route liep langs de Vliet naar de 1e stempelpost bij de Eendenkooi. We besloten om daar alvast een kop koffie te nemen. Ria had ons gemist bij de start en kwam er nu bij staan. Voor poffertjes was het nog even te vroeg. Daarna kwamen we door Leiderdorp naar de Koudekerkse brug. We genoten van het prachtige weer en de mooie omgeving. Bij de tennisclub in Hazerswoude-Rijndijk weer een stempel en koffie met een heerlijke punt. Onderwijl luisteren wij naar een popkoor, mooi hoor. Vervolgens naar het spoor en langs de N11 naar Zoeterwoude. Daar begon de lucht te betrekken, maar de regen bleef gelukkig weg. De 4e stempel kregen we bij La PLace, waar weer een Shanty koor uit Alphen van zich liet horen.  Dan is het nog een klein stukje naar Stompwijk om onze kaart in te leveren en te hopen dat de vele goede doelen hun euro’s binnen krijgen.

Annie van Rijn 

De C2 startte vandaag met 8 fietsers, waarvan één gastrijdster voor de 60 km route, die georganiseerd werd door de Rabobank Groene Hart Noord. De bedoeling is om kilometers te fietsen, die omgezet worden in euro’s voor de goede doelen, die zich aangemeld hebben. Deze jaarlijkse fietssponsortocht werd al jaren in de maand september gehouden. Vanwege de fusie van Rabobank Rijnstreek met Groene Hart Noord is deze verplaatst naar de maand juni. De route ging om Vlietland heen naar de Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk. Daar besloten wij om voor de koffie door te fietsen naar Woubrugge. Daar aangekomen na 26 km was het goed toeven in de voetbalkantine. Vervolgens richting Koudekerk a/d Rijn,  naar de stempelpost bij de tennisvereniging in Hazerswoude-Rd. Inmiddels was de zon gaan schuilen en voelden wij af en toe regenspetters. Dan maar gauw door naar de laatste stempelpost bij Boer en Goed in Zoeterwoude Dorp om vervolgens om 12.30 uur bij Stompwijk ’92 te finishen. Daar genoten wij nog even van ’n drankje en konden onze dag verder gaan invullen. Het was een goed georganiseerde fietstocht en hopelijk kunnen alle goede doelen weer een duit in het zakje doen.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot 

De B stond met z’n 8-en (6 mannen/2 vrouw) aan de start voor de Rabosponsortocht. Nadat de Rabotent over de tafel getild was kon de Rabo-medewerkster de inschrijfkaarten uitdelen. Wij kozen voor de route van 60 km. Om tien voor negen vertrokken we in de zon voor de mooie route door het Groene Hart. Op de Hoge Rijndijk was de eerste controlepost, waar we de koffie oversloegen, de koers wacht op niemand. De stempelpost in Woubrugge was bij de kantine, met terras, van de plaatselijke voetbalvereniging. Omdat we inmiddels op de helft van de route zaten hielden we aldaar de

koffiestop. Ook wij kwamen er, evenals de raad van ministers zaterdag, niet helemaal uit, hoe de Griekse crisis op te lossen. Daar was de koffiestop te kort voor! De poffertjespost in Hazerswoude is verleden tijd! Gaandeweg werd het bewolkt. De stempelpost in Zoeterwoude, bij La Place, was feestelijk, compleet met een zeemanskoor. We kwamen om 11.30 uur weer in Stompwijk aan (60 km op de teller) voor de laatste stempel waarna de kaarten ingeleverd werden. Kassa voor de gekozen goede doelen. Thuis in Leiden stond er 85 km op de teller.

Hans Heemskerk

 

De verschillende A-groepen stonden om half 9 al klaar bij de sporthal en verheugden zich op de jaarlijkse rit naar het Kopje van Bloemendaal. De A1 vertrok met z’n 12en en reed de hele heenweg van Katwijk tot Bloemendaal door de duinen met de wind in de rug. Gelukkig was het erg rustig en schoot het daardoor lekker op. Omdat met deze route de koffietent voor het Kopje ligt deden we eerst een bakkie op het nog lege terras. Ondertussen ging Frank druk aan het sleutelen aan zijn loszittende zadelpen. Het inbusboutje was niet goed meer en ook de strandtenthouder had geen nieuwe voor hem die paste. Diverse andere ‘overbodige’ boutjes van zijn fiets werden nog voorgesteld, maar het zag er naar uit dat hij wiebelend op zijn zadel de terugweg zou moeten afleggen. Inmiddels waren de A2(10) en de A3(16) wel al bij het Kopje geweest en kwamen op het terras uitrusten van hun inspanning. Toen we weer wilden vertrekken bleek Frank met zijn fiets spoorloos. Zou hij soms naar de pitsstraat van het circuit gereden zijn? Misschien had Max Verstappen nog wel een boutje over. Het ongeduld in de groep werd inmiddels groter, omdat er een bui naderde. Uit telefonisch contact bleek dat hij een benzinepomp in het dorp had gevonden dat hem wel kon helpen. Even later konden we alsnog de weg vervolgen naar het hoog(s)te punt van de rit. Nadat we deze heen en weer hadden genomen begon het een beetje te spetteren, maar eenmaal langs de Leidsevaart werd het gelukkig al snel weer droog. Hier hadden we uiteraard veel tegenwind, maar na ruim 100km kwam Stompwijk gelukkig weer in zicht.

Arno van Rijn

 

Aanstaande zondag gaan de A-groepen naar Haarzuilens voor een rit van 100km. De B(85km) gaat naar Snelrewaard en de C naar Camping “De Wippert” voor 55km. Vertrek voor allen om 8.30u vanaf de sporthal.