Politieberichten

Politieberichten

Leidschendammer lost eigen zaken op

Een 65-jarige Leidschendammer had op donderdag 30 juli omstreeks 14.00 uur al gezien dat er een man veel aandacht had voor zijn woning aan het Oosteinde. Toen de Leidschendammer na werkzaamheden in zijn tuin de keuken van zijn woning inliep trof hij daar de onbekende persoon aan. De Leidschendammer bedacht zich geen moment en smeet de insluiper zijn huis uit. Toen hij de inbreker daarna alsnog wilde inrekenen om hem over te dragen aan de politie was hij te laat. De man wist nog juist zijn auto te bereiken en weg te rijden. De Leidschendammer verstrekte de politie een signalement van de inbreker :

Man, lengte 1.60 meter, zwart stekelhaar, oostbloktype, gekleed in een zwarte leren jas, joggingbroek, stoffen schoudertasje met een blauw motief. Hij sprak vermoedelijk een Oost-Europese taal.

Dode hondenpups aangetroffen

De dierenpolitie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een lugubere vondst. Een passant trof tussen de bosschages van de Jan Koenenweg/N206 een aantal dode hondenpups aan. De politie schat dat de zwarte pups ongeveer 2 a 3 weken in leven zijn geweest en toen zijn gedumpt. De dierenpolitie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de honden.

Drukte in recreatiegebied

Het mooie weer van het afgelopen weekend heeft voor veel drukte op en rond het water in het recreatiegebied Vlietland gezorgd. Op zondag 2 augustus heeft de politie in het recreatiegebied gesurveilleerd. Er werden 19 automobilisten bekeurd, omdat zij hun voertuig niet op de juiste hadden geparkeerd. Twee schippers kregen een boete, omdat zij met te hoge snelheid voeren. Diverse recreanten kregen voor kleine overtredingen een waarschuwing, waarbij preventief informatie werd verschaft. Een omgeslagen persoon in een kano werd uit het water gehaald en met zijn vaartuig teruggebracht naar het watersportcentrum.