5 jarig jubileum Stompwijkse Toertocht

stompwijkse toertocht 1

5 jarig jubileum Stompwijkse toertocht …..

Zondag werd er alweer voor de 5e keer een toertocht voor “oldtimers” georganiseerd door Adri Bennis en Joost Janson. Uiteraard met (veel) ondersteuning van Rosalie en Marjon en het was weer een feestje.

Vanaf 9 uur kon er worden ingeschreven bij het Blesse Paard en de eerste auto’s waren er direct al op dat tijdstip, want er is niet voor niets zoveel gepoetst natuurlijk. De show kon beginnen, in werkelijk alle soorten en maten kwamen de auto’s aanrijden om bewonderd te worden. Theo Boogmans trok met zijn oude motor ook heel veel bekijks. Het was de bedoeling om om 10.00 uur te starten, maar de meesten waren nog gezellig bij elkaar de auto’s aan het bekijken. Het raakte aardig verstopt bij de Bles, dus hup, hup…..rijden allemaal.

Richting Zoeterwoude-dorp, door de Weipoort richting Zwammerdam, daarna Bodegraven, de Meije waar we tot onze verrassing een groep Stompwijkse wielrenners tegenkwamen met opa Fried als captain. De kleding is al op afstand te herkennen.

Er waren sowieso veel mensen aan het fietsen, zowel recreatief als groepen wielrenners. Ook vele motorclubs waren op deze prachtige dag onderweg, maar zolang iedereen een beetje rekening houdt met de ander is er geen enkel probleem, zelfs niet op de overwegend smalle weggetjes.

stompwijkse toertocht 2

Vlak bij Wilnis was de stop bij Eetcafé de Schans, in een mum van tijd was iedereen voorzien van een versnapering en een lekker broodje. 100 man/vrouw in zo korte tijd van drinken en eten voorzien ging ze erg goed af.

Na de lunch ging het richting Vinkeveen met op de Braambrugseweg wel heel chique huizen van BNers, maar of ze allemaal gelukkig zijn op hun eigen eilandjes? Laat mij maar in Stompwijk wonen !

Daarna via Abcoude, Waver (had ik nog nooit van gehoord) , Nieuwveen, Paperveer, Langeraar, Rijnsaterwoude, Woubrugge, Hoogmade richting huis. We zijn langs heel veel plassengebied gereden, de Vinkeveense Plassen, Braasem en de Nieuwkoopse plassen. En ook op het water was het druk met zeilbootjes, roeiboten en motorboten. Er moest dan ook regelmatig gestopt worden omdat er een brug open ging, maar niemand had haast op zo’n mooie dag.

Bij Joost Janson was de after-party, overal was aan gedacht, een lekker biertje of een glas fris, borrelnootjes en een bittergarnituur.

Tussen alle tafels en stoelen door liepen de kippetjes en een super grote haan, dus het bleef landelijk net zoals de tocht geweest was.

Ik wil jullie , Adri, Rosalie, Joost, Marjon, dan ook bedanken voor deze mooie toer, uiteraard was het een voordeel dat het een heel erg zonnige dag was, maar door jullie organisatie verliep het geheel geweldig.

Ria Luiten