Le Dakar Update

le dakar

Le Dakar Update

Hier weer even een update over de verrichtingen van het team van ‘van Velsen Rallysport’.

Er is inmiddels al weer een hoop gebeurd na de laatste update.

Eerst de landlevenfair tijdens de Stompwijkse Paardendagen. Voor ons zeker een extra tintje. De eerste keer dat de rallytruck in zijn eigen kleur en identiteit in het openbaar verscheen was in Stompwijk, wat ook bij de pers niet onopgemerkt is gebleven (een flink artikel in ‘Het Krantje’).

Na het succes van de Paardendagen, waar het erg gezellig was en de landlevenfair zeer goed bezocht was, wilde onze sponsor GBI graag dat de truck bij hun stand zou staan tijdens de Trekkertrek in Koudekerk a/d Rijn. Ook dat evenement was met ca. 15.000 bezoekers een gezellige en drukke boel. De stand van GBI stond dan ook regelmatig goed gevuld waarbij Wilbert (eigenaar van GBI) zelfs koffie ging zetten voor Stompwijkers.

Het team van ‘van Velsen Rallysport’ is inmiddels ook compleet. Zoals bekend achter het stuur, Aad van Velsen. De navigator, welke in het middelste stoeltje plaats zal nemen, is Jos Schotanus geworden. Jos komt uit Waddinxveen, is in het dagelijkse leven werkplaats chef bij een personenwagendealer. Jos is als persoon en met zijn rallyervaring (6 rally’s genavigeerd en 2 rally’s in de assistentie) een zeer welkome persoon. Op het rechterstoeltje neemt onze monteur Sebastiaan Haverkamp plaats. Sebastiaan (Bas) woont in Boskoop en is monteur bij een sloopbedrijf waar hij aan machines en trucks sleutelt. Ook Bas is zeker een versterking door zijn doorzettingsvermogen en winnaarsmentaliteit. Bas heeft 2 rally’s bij de assistentie in het bivak meegedraaid.

Aad, Jos en Bas hebben alle drie in het team van Ginaf Rally Power gezeten. Aad van 2006 t/m 2008, Jos in het seizoen 2014/2015 en Bas van 2013 t/m 2015. Voor de assistentie in het bivak hebben we natuurlijk onze monteur Charl

Luiten.

Op de thuisbasis hebben we dan Alex v/d Heide voor diverse communicatie en de website. Voor de algemene zaken is Nicoline van Velsen verantwoordelijk. Voor ons wel speciaal, een geheel Zuid-Hollands team. Naar verluid zijn wij het eerste Zuid-Hollandse Dakar truckteam die met deze monsterrit mee gaat doen. Afgelopen week zijn we ook rondgekomen met Ginaf Rally Service over de serviceondersteuning tijdens de rally’s. Beide partijen zijn blij met de toekomstige samenwerking. Ginaf Rally Service zal ons met alles steunen, waar nodig.

Voor de liefhebbers staat de truck van dinsdag 1 september tot en met donderdag 3 september op de vakbeurs in Gorinchem, waar onze sponsor DCB Energy hun gehele stand heeft aangepast en een Dakar Rally look heeft gegeven. De rally op zich heeft nog een hoop vraagtekens door het terugtrekken van Peru. Eind september zal de nieuwe route bekend gemaakt worden.

Voor de mensen die zondag 8 november naar RTL GP Pre Proloog willen, reserveer alvast kaarten want de belangstelling schijnt gigantisch groot te zijn. Wij zijn er in ieder geval als deelnemer aanwezig.

www.vanvelsenrallysport.nl