Toerclub nieuws

Toerclub Stompwijk 

“Grrr. Het beeld op buienradar is niet goed”. Met deze opmerking op de A1-Whatsapp-groep begon de zondagochtend voor de meeste fietsers van de A1. Onze vaste captain zou er niet bij zijn en het leek wel of de overige A1-fietsers meteen van die gelegenheid gebruik maakten om op tafel te dansen. Er ontspon zich namelijk een discussie op deze WhatsApp-groep wie wel en wie niet ging fietsen en of het wel handig was dit op de vaste starttijd van 08.30 uur te doen. Er waren nog steeds rode vlekken te zien op buienradar en die trokken van zuid-west naar noord-oost. Precies in de richting van onze koffiestopbestemming (Nieuwkoop). Het leek alsof we nog minimaal anderhalf uur in de regen zouden rijden. Alle middelen werden ingezet om de twijfelaars over te halen. Het woord “watjes” viel en iemand die de afgelopen week was verjaard, bood aan de appelpuntjes te betalen. Uiteindelijk werd besloten het vertrek een half uurtje uit te stellen. Zo vertrokken 9 man van de A1 om 09.00 uur richting Nieuwkoop. Ronald schotelde ons als gelegenheidscaptain weer een schitterende route langs het Amstel-Drechtkanaal en de Kromme Mijdrecht voor. Bij de koffiestop vervoegde nog iemand zich bij ons. Hij had in het fietsenschuurtje gemerkt dat hij een lekke band had en ons gauw een Whatsappje gestuurd dat hij alleen naar Nieuwkoop zou rijden. Zo bewees de Whatsapp-groep ook hier weer zijn nut. De appelpuntjes smaakten heerlijk (bedankt Gijs) en gelukkig liep ook een hachelijke situatie met een verkeerspionnetje onderweg nog net goed af zodat we, eenmaal terug in Stompwijk, weer konden terugkijken op een mooie (en droge!) rit van ruim 100 km.

Patrick Delanghe 

Afgelopen zondag stond voor alle groepen de clubrit naar Nieuwkoop op de kalender. Bij het ontwaken zagen velen dat het regende, maar volgens de buienradar zou het slechte weer al snel wegtrekken. Toen rond 8.30 uur de laatste spetters vielen stonden er zo’n 26 deelnemers aan de start. Arno was met enkele A2-rijders in de Ardennen aan het fietsen en de rest van de A1 zag hun kans schoon om hun eigen plan te trekken. De C-rijders zijn niet bang van een spettertje regen. Zij waren met 12 deelnemers het beste vertegenwoordigd. Ook weer van de partij was Trees van Velzen.

Er was één A groep van 9 deelnemers. Wij van de B groep stonden maar met 3 fietsers aan de start. Van de A3 sloten Aad, Peter en Koen bij ons aan, zodat we met z’n 6-en vertrokken. Voor de koffie liep de route via Boskoop, Voshol, Bodegraven, De Meije en het Meijepad. Het Meijepad, een smal fietspad door de Nieuwkoopse plassen, was door de regen erg modderig. Onze fietsen waren na thuiskomst echt aan een wasbeurt toe. Bij aankomst bij de Eerste Aanleg stond er 40 km op de teller. Van de C was net een groepje aangekomen. Onze koffie hebben we genuttigd op het terras in de zon in gezelschap van veel andere fietsers en van wespen. Voor de terugkeer kozen we dit keer een route via Aarlanderveen, de Ridderbuurt in Alphen a.d. Rijn, de Lage Waard van Koudekerk en de Weipoort in Zoeterwoude. Met de wind in de rug, de zon op ons gezicht en ruim 70 km op de teller kwamen we even voor twaalf uur voldaan en tevreden aan in Stompwijk.             Jaap de Jong

Zondagochtend 7.00 uur, mijn wekker liep af. Waarom ook alweer op zondag? O ja, ik had mijzelf beloofd om weer mee te gaan fietsen met de Toerclub. Het regende fiks en de verleiding was aanwezig om toch maar in bed te blijven. Na 3 minuten wist ik het zeker: ik ga gewoon fietsen, er is niemand ooit gesmolten van een buitje regen. Maar tot onze grote vreugde was het droog aan de start. Onze captain was er niet, dus wij van de C1 (5) zouden de captain Fried de Jong, van de C2 volgen. Maar Fried ging zo hard van start, dat er 4 dames wat achterbleven. Henk Nicolaas zag dat en wierp zich direct op tot onze leider. Wij reden door de polders voorbij Hazerswoude, en daarna richting Alphen aan den Rijn, Zwammerdam tot aan Nieuwkoop, waar al diverse groepen van de Toerclub heerlijk aan hun bakkie met appeltaart zaten.

Ook wij zetelden ons heerlijk op het zonnige terras en kregen snel ons kopje koffie. Wij hadden broodjes etc. mee, dus namen geen appeltaart. Wil nam een hapje van haar overheerlijk broodje kaas, waarin opeens een mesje leek te zitten. Gelukkig bedacht zij heel snel, dat dit niet hoorde en spuugde haar broodje uit. Wat kwam er mee? Juist ja, een zeer vrijpostige wesp, die ook wel trek had. Hij heeft het niet overleefd. Met Wil liep het beter af, al hield zij er wel een pijnlijke tong aan over. Daarna hebben we de terugweg maar aanvaard, onder andere via Boskoop, Hazerswoude, de Bent, Nieuwe Weg Zoeterwoude, alwaar Ria v.d. Hoeven afsloeg naar huis. Wij namen nog even de Ondermeer en reden zo Stompwijk binnen. Ik was om  12.40 uur thuis, met 67,8 km op mijn teller.

Henk, hartstikke bedankt, dat jij onze captain wilde zijn, we hebben een prachtige rit gereden, we hebben genoten.

Trees van Velzen 

 

Aanstaande zondag 6 september staat voor de A en B de rit naar het pittoreske Oudewater op de kalender. Voor de A is dat ongeveer 85km en de B ietsje korter. De C gaat naar de Ruigenhoek bij De Zilk voor 65km. Vertrek is om 8.30u vanaf de sporthal.