Eremetaal voor badgast

badgast

Badgast behaalt eerste eremetaal van het seizoen

Vorig seizoen werden in heel Nederland meerdere lange afstand (tussen de 200 en 400 meter) wedstrijden gezwommen; ook Jelsie van Ruijven deed hieraan mee. Samen vormden deze wedstrijden een landelijke competitie. Dankzij haar 200 meter wisselslag waarmee ze in haar leeftijdsgroep de snelste seizoentijd van Nederland had, behaalde ze de eerste prijs. Deze gouden medaille werd vorige week uitgereikt. 

Afgelopen zaterdag mocht Jelsie een dag naar Arnhem voor een leuke dag die door de zwembond was georganiseerd. Van elke leeftijdscategorie mochten de beste 30 kinderen sporten, spelen en trainen met  Nyls Korstanje die Nederlandse jeugdrecords van Pieter van den Hoogenband heeft verbroken. Na deze vermoeiende dag ging Jelsie mee om ’s avonds de verjaardag van haar oma te vieren. Maar de volgende ochtend om 07.00 uur was ze zelf weer lachend wakker geworden voor de zondagochtendtraining. Als het alleen van haar zwemlust en motivatie af zou hangen, wordt het komend seizoen erg succesvol.

Volgende week staat het Nederlands estafette kampioenschap op het programma. Zowel Jelsie als Sanne van Ruijven mogen zondag met hun Zoetermeerse clubgenoten naar Eindhoven afreizen. Sanne zit in een team met absolute toppers en heeft daardoor zeker medaillekansen. En ook Bart Pardon mag met zijn teamgenoten uit Leiden naar dit grote kampioenschap. Dus komende week worden tijdens de trainingen de puntjes op de i gezet om zondag een goede prestatie te kunnen leveren. 

Ilona van Ruijven