Oproep Oud Papier

Stompwijk ’92 probeert de financiële gezondheid van de vereniging op peil te houden. Bezuinigingen zijn ongewenst en hebben een negatief effect voor de leden. Hét alternatief is het verhogen van de inkomsten, bijvoorbeeld met oud papier. 

We zijn er van overtuigd dat opnieuw een opbrengststijging mogelijk is. De eerste twee maanden van dit nieuwe seizoen zijn echter nog gelijk aan de opbrengst vorig seizoen. Er zijn ook nog steeds mensen die hun oud papier op andere wijze wegdoen. We willen deze mensen nogmaals vragen om het oud papier toch bij Stompwijk ’92 aan te bieden. 

Als je als sympathisant van Stompwijk ’92 een doel of extra motivatie zoekt, dan kan ik melden dat de keukenapparatuur van de vereniging aan vervanging toe is. Na de succesvolle verbouwing van de kantine opnieuw een grote kostenpost dus. 

Praktijkverzoekjes en weetjes

Soms zijn de containers al redelijk vol. Dat heeft wel eens een negatieve invloed op de motivatie van de aanbieders.

De containers worden regelmatig gecontroleerd. Het oud papier wordt echter onregelmatig en onaangekondigd aangeboden. Een volle container is soms niet te voorkomen. We vragen uw begrip hiervoor. Vaker papier aanbieden in kleinere partijen kan eventueel een oplossing zijn! 

Er worden nog steeds plastic zakken, geplastificeerd papier (drankpakken), tempex en niet kleingemaakte kartonnen dozen in de containers aangetroffen. Nogmaals het verzoek aan alle aanbieders om hierop te letten en om dozen klein te maken. 

We weten dat bij bedrijven en met ophalen veel oud papier ingezameld kan worden. Hier zijn dan wel vrijwilligers voor nodig. Meldt ú zich hiervoor bij mij? (06-51718265) 

Groet Peter Bol, namens het hoofdbestuur Stompwijk ‘92