VrouwActief….Oktober

vrouwokt2vrouwokt1

Dinsdag 13 oktober moesten de leden van VrouwActief zelf aan de slag. Misschien zou het wel een slagveld worden met al dat aardewerk en glas. Onder leiding van Marije konden we zelf een etagère maken van bordjes en kopjes of met glaswerk tussen de etages. Marije had heel veel moeite gedaan om overal bordjes vandaan te halen en zij had alles al netjes per 3 bordjes gesorteerd, maar dat vonden wij wel wat al te gemakkelijk. Dus op een grote tafel stonden alle maten borden naast elkaar zodat er zelf een combinatie gemaakt moest worden. Het was nog niet zo eenvoudig kiezen met zo’n groot assortiment, maar wel leuk om te zien hoe iedereen (per tafel) er een eigen invulling aan geeft. De een kiest voor grof aardwerk, de ander voor glas, normaal of zelfs kristal! Dus robuust of heel chic, het kon allemaal. Meestal werd er gekozen voor 3 borden/bordjes met daartussen glaswerk of een kom, sommigen eindigden bovenop met een kom. In veel Stompwijkse (en een enkele Zoeterwoudse, ja ook daar hebben we leden wonen) huishoudens staat nu dus een mooie etagère op tafel en ook voor het gebruik werden er al veel ideeën  geopperd. Met pepernoten of kruidnootjes de komende tijd, met snoepjes tijdens de Halloween, met kerstballen tijdens de Kerst, met lekkere koekjes of chocolaatjes, met droogbloemen of eerst het bos in en kastanjes of eikeltjes zoeken om er een herfsttintje aan te geven. Buiten neerzetten met vogelzaad en drinken om de vogels de winter door te helpen. Hopelijk gaat het niet te hard vriezen, want dan zal er wel een breuk in komen.

marieke

Enfin, voor iedereen was het goed te maken en het resultaat was superleuk, het moest nog wel voorzichtig mee naar huis genomen worden omdat de lijm nog niet uitgehard was, maar na 24 uur kon je het bij het bovenste bordje oppakken zonder dat de rest eraf viel. Het viel gelukkig dus wel mee met dat slagveld. Volgende maand op 10 november komt onze wijkagent uitleg geven over inbraakpreventie. Aangezien het de laatste tijd weer actueel is vanwege een aantal  inbraken en pogingen tot inbraak, denken wij dat het een heel interessante avond zal worden.

We hebben de afgelopen dinsdagavond een aantal nieuwe enthousiaste leden overgehouden, jullie zijn zeer welkom, want hoe meer vrouwen er lid zijn des te meer we kunnen organiseren. Mocht je nog geen lid zijn, maar toch een keer willen komen kijken hoe het er aan toe gaat dan ben je uiteraard welkom in november.  

Namens bestuur VrouwActief,

Ria Luiten