Marathon seizoen van start


Marathonschaatsen seizoen 2015-2016van start 

Aanstaande zaterdag start op de Amsterdamse Jaap Edenbaan het marathonschaatsen seizoen 2015-2016 om de KPN Marathon Cup. Het telecom bedrijf is dit jaar wederom hoofdsponsor van het marathonschaatsen. Op het programma staan voor dit seizoen zeventien wedstrijden om de KPN cup. Daarnaast drie Nationale wedstrijden waaronder de Heidemanbokaal en twee keer FlevOnice.

Op 3 januari het NK kunstijs. Verder nog de KPN Grand Prix natuurijs. Dit zijn in totaal 4 wedstrijden, waarvan twee op de Weissensee met daaronder de alternatieve Elfstedentocht over 200 km. Ook op de Weissensee is het OpenNederlands Kampioenschap over 100 km. De andere twee wedstrijden zijn in Zweden waaronder de finale van de KPN Grand Prix. Dan nog voor de liefhebbers een internationale wedstrijd in het Finse Kuopio over 200 km en in Astana 100 km.

Zoals u ziet een volle agenda voor de mannen van de lange adem. Natuurlijk aan de start onze Stompwijkse schaatsers met Thom van Beek. Voor het tweede seizoen bij de Topdivisie uitkomende voor team van Werve en Christiaan Hoekstra bij de beloften voor team Groene Hart. Team. Vorig seizoen was het team bij de beloften bijzonder succesvol en dat heeft geleid tot het feit, dat men afscheid heeft moeten nemen van Leander van der Geest en Remco Schouten. Deze zijn gepromoveerd naar de Topdivisie, rijdend voor team Telstar. Ook Thijs Smets heeft het Groene Hart verlaten. Afscheid nemen van goede rijders is altijd pijnlijk maar het is de doelstelling van het Groene Hart om als opleidingsploeg op te treden. We mogen begroeten bij het Groene Hart Team, Jeroen van der Meer (18) uit Boskoop, Niels Overvoorde (19) uit Delfgaauw, Mark van der Hulst (20) uit Voorhout. Rik Qalm (18) Wassenaar en Christiaan Hoekstra (23) Stompwijk, reden vorig seizoen al bij de club. Het Groene Hart Team wordt gesponsord door Rietdekkersbedrijf Joost Juffermans en van der Weijden Veevoederhandel beide uit Stompwijk, de Koning en Witzier makelaars, AB Zuid Holland bedrijfsverzorging en Ivepro stallenbouw.

Uiteraard voor de schaatsers succes en voor de schaatsliefhebbers genieten van deze prachtige sport.

Aad de Haas

(Wegens spammelding in het verkeerde postvak binnengekomen. Daarom nu pas geplaatst. Red.)

 

 

Aanstaande zaterdag start op de Amsterdamse Jaap Edenbaan het marathonschaatsen seizoen 2015-2016 om de KPN Marathon Cup. Het telecom bedrijf is dit jaar wederom hoofdsponsor van het marathonschaatsen. Op het programma staan voor dit seizoen zeventien wedstrijden om de KPN cup. Daarnaast drie Nationale wedstrijden waaronder de Heidemanbokaal en twee keer FlevOnice.

Op 3 januari het NK kunstijs. Verder nog de KPN Grand Prix natuurijs. Dit zijn in totaal 4 wedstrijden, waarvan twee op de Weissensee met daaronder de alternatieve Elfstedentocht over 200 km. Ook op de Weissensee is het OpenNederlands Kampioenschap over 100 km. De andere twee wedstrijden zijn in Zweden waaronder de finale van de KPN Grand Prix. Dan nog voor de liefhebbers een internationale wedstrijd in het Finse Kuopio over 200 km en in Astana 100 km.

Zoals u ziet een volle agenda voor de mannen van de lange adem. Natuurlijk aan de start onze Stompwijkse schaatsers met Thom van Beek. Voor het tweede seizoen bij de Topdivisie uitkomende voor team van Werve en Christiaan Hoekstra bij de beloften voor team Groene Hart. Team. Vorig seizoen was het team bij de beloften bijzonder succesvol en dat heeft geleid tot het feit, dat men afscheid heeft moeten nemen van Leander van der Geest en Remco Schouten. Deze zijn gepromoveerd naar de Topdivisie, rijdend voor team Telstar. Ook Thijs Smets heeft het Groene Hart verlaten. Afscheid nemen van goede rijders is altijd pijnlijk maar het is de doelstelling van het Groene Hart om als opleidingsploeg op te treden. We mogen begroeten bij het Groene Hart Team, Jeroen van der Meer (18) uit Boskoop, Niels Overvoorde (19) uit Delfgaauw, Mark van der Hulst (20) uit Voorhout. Rik Qalm (18) Wassenaar en Christiaan Hoekstra (23) Stompwijk, reden vorig seizoen al bij de club. Het Groene Hart Team wordt gesponsord door Rietdekkersbedrijf Joost Juffermans en van der Weijden Veevoederhandel beide uit Stompwijk, de Koning en Witzier makelaars, AB Zuid Holland bedrijfsverzorging en Ivepro stallenbouw.

Uiteraard voor de schaatsers succes en voor de schaatsliefhebbers genieten van deze prachtige sport.

 

Aad de Haas

 

(Wegens spammelding in het verkeerde postvak binnengekomen. Daarom nu pas geplaatst. Red.)