Dag van de Mantelzorg: High Tea in Oranjehoek

Dag van de Mantelzorg: High Tea in Oranjehoek

De Dag van de Mantelzorg op 10 november 2015 is bedoeld als erkenning en waardering voor het werk dat mantelzorgers verrichten. Het landelijke thema van de Dag van de Mantelzorg in 2015 is “Mantelzorger, laat je zien!”. Woej biedt mantelzorgers een High Tea aan als dank voor hun enorme inzet en de mogelijkheid om in gesprek te komen met raadsleden van gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het is belangrijk dat mantelzorgers gezien en gewaardeerd worden door de mensen om zich heen én door de professionals in de zorg. Maar allereerst ook in hun eigen ogen!

Het geven van mantelzorg blijkt niet altijd eenvoudig te zijn, met name vanwege de combinatie met werk, gezin en vrije tijd. Als mantelzorgers de mogelijkheid hebben om steun of hulp te vragen geeft dat ruimte. Daarvoor moeten zij zichzelf wél laten zien bij familieleden, vrienden, de huisarts, het ziekenhuis etc. Daarnaast is het belangrijk goed af te stemmen met de professionele hulpverleners zodat zij weten dat mantelzorgers erbij betrokken willen worden.

Ook op de feestelijke dag van de mantelzorg mogen mantelzorgers zich laten zien en horen! In Wijk en Dienstencentrum de Oranjehoek zijn mantelzorgers tussen 13.30 – 15.30 uur van harte welkom voor een gezellige (en lekkere) High Tea. Woej heeft de wethouder en de raadsleden uitgenodigd zodat mantelzorgers met hen in gesprek kunnen gaan, hun ervaringen kunnen delen en hen vragen kunnen stellen. Voor de muzikale omlijsting zorgen studenten van het Haags Conservatorium.

Bent u mantelzorger? Dan kunt u zich aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg via tel 070-3863113 of

mantelzorgondersteuning @woej.nl.