Roac DS2 – Stompwijk92 DS1

ROAC DS2 – Stompwijk ’92 DS1

Afgelopen zaterdag speelden wij een uitwedstrijd tegen ROAC. Na een aantal weken van blessures, deden Demi en Cynthia weer mee. Helaas zat ik zelf met mijn been omhoog, maar Femke en Sascha vulden het team aan. Met ons trouwe clubje supporters op de tribune begonnen we de wedstrijd. En we begonnen goed! Demi en Cynthia waren terug, met twee ballen van Demi en vier van Cynt stonden we met 10 minuten spelen met 0-6 voor. De rechteropbouw van ROAC kreeg de bal in het doel. Maar een mooie bal van Dewi en twee van Demi, 1-10. Onze 5-één verdediging stond als een huis. Melanie scoorde een pingel en Jona gooide de bal op de paal, maar Laura was alert en had de terugkomende bal en scoorde, 1-12. ROAC kreeg een pingel, maar deze kwam op de paal. Een speler van ROAC ving de bal, maar Amanda hield deze prachtig! Met een stand van 3-16 gingen we de rust in.

De 2e helft startte ROAC ook met een 5-één verdediging, hier hadden wij iets moeite mee. Maar ROAC had ook moeite met onze verdediging, Demi onderschepte de bal tot twee keer toe. Dewi ronde deze breaks goed af. Maar door balverlies aan onze kant en een mooi wisseltje van ROAC, scoorden zij ook. Dit maakte de stand 6-20. In de break wist Femke de bal rechts in de hoek te plaatsen en Amanda hield nog twee pingels uit het doel, 8-25. Lilian kwam in het doel en met nog een aantal mooie goals, onder andere vanaf de hoek door Leonie eindigde de wedstrijd met een stand van 9-30. Heel goed gespeeld meiden=)

Volgende week spelen wij weer een uitwedstrijd, zondag om 16.15 tegen Hellas aan de Laan v. Poot in Den Haag. Vorig jaar werd deze pot in de laatste seconden beslist, misschien herinnert u zich nog de sper van Jona die Cynthia benutte? Het belooft een spannende pot te worden, dus hopelijk tot volgende week.