Handbalverslag

Handbal

Velo – Stompwijk ‘92 22-12

Zoals ik het verslag afgelopen weken begonnen ben, moet ik helaas ook deze week melden dat drie spelers op de bank zaten vanwege een blessure. Gelukkig hielpen Femke, Sascha en Dianne ons uit de brand. Zondag speelden we in Wateringen een uitwedstrijd tegen Velo. Velo begon de pot scherp en nam de eerste twee goals voor haar rekening. Maar onze verdediging stond sterk. Sascha scoorde vanaf de middenpositie en doordat we de bal onderschepten, werd een break mooi aangespeeld op Femke, die scoorde. Na 15 minuten gespeeld te hebben was de stand 3-2. Leonie was op dreef vanaf de hoek, haar tweede goal zat prachtig via de binnenkant van de paal. De scheids deelde al snel kaarten uit en ook een 2-minuten straf voor Velo, helaas werd de pingel gemist. Maar doordat wij fel stonden te verdedigen en Amanda goed stond te keepen, gingen we met een stand van 4-8 de rust in.

In de rust werd besproken dat we de bal sneller moest afspelen, voordat we werden vastgezet en dat we meer van afstand moesten schieten. Weer was het Velo dat als eerste scoorde, maar door een onderschepping wist Dewi in de break te scoren. Ook kregen we een pingel tegen, maar Amanda wist deze te houden. Dit zorgde voor een stand van 9-10, met nog ongeveer 20 minuten te spelen. Helaas waren we het teamspel in deze laatste 20 minuten helemaal kwijt. Spelers gingen voor hun eigen kansen en doordat er veel ballen binnen de 9-meter werden overgespeeld wist Velo gemakkelijk de bal te onderscheppen. Amanda kreeg een aantal breaks om haar oren. Daarnaast werden nog 3 pingels door ons gemist. Gelukkig wist Jennifer de laatste pingel te benutten, maar dit maakte helaas niets meer uit voor de stand. We verloren deze pot met 22-12. Op geen enkele manier leek het spel van de tweede helft op het teamwork van de eerste.

Na 3 wedstrijden achter elkaar uit te hebben gespeeld, is het komende zaterdag weer tijd voor een thuiswedstrijd. Deze spelen wij om 19.30 tegen ODIS uit De Lier. Hopelijk helpt het thuispubliek ons naar een overwinning, daar gaan we deze week hard voor trainen. Tot dan!