Inloopavond Stompwijk

Woensdag 2 december houdt de gemeente van 19.00 tot 21.00 uur in het Blesse Paard (zaal ’t Woonhuys) in Stompwijk een inloopavond. Deze avond gaat over de Ontwikkelingsvisie Stompwijk en het ontwerpbestemmingsplan Stompwijk.  

Ontwikkelingsvisie Stompwijk

De ontwikkelvisie Stompwijk is gericht op ontwikkelingen in de toekomst. Het is een visie, die bestaande kwaliteiten koestert, nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen zorgvuldig inpast en benut, alsmede een kader biedt voor nu nog onbekende ontwikkelingen. Hiermee hoopt ze nadrukkelijk aan te sluiten bij en inspiratie te geven aan iedereen die betrokken is en belang heeft bij een Stompwijk, waar op harmonieuze wijze gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. De visie is hiermee gericht op de lange termijn, terwijl het bestemmingsplan de huidige bestaande situatie vastlegt.  

Ontwerpbestemmingsplan Stompwijk

Het bestemmingsplan is het juridische instrument waarmee de gemeente de rechten van de inwoners en ondernemers in ruimtelijke zin vastlegt. In dit geval gaat het om een conserverend bestemmingsplan, waarin vooral de huidige bestaande ruimtelijke situatie wordt vastgelegd.  

Omschrijving plangebied

Het plangebied is gelegen aan de oostzijde van de gemeente Leidschendam-Voorburg, middenin het landelijk gebied en beslaat de gehele bebouwde kom van Stompwijk.  

Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden over zowel de Ontwikkelingsvisie als het ontwerpbestemmingsplan. Uiteraard heeft u ook gelegenheid om te reageren.

Er is geen centrale presentatie, zodat u op elk moment kunt binnenlopen.