Quintus DS 3 – Stompwijk ’92 DS 1

Afgelopen zondag speelden wij een uitwedstrijd in Kwintsheul tegen de dames van Quintus. Zij stonden op de 2e plek en wij helaas op de 9e plek, dus een zege zou mooi zijn. De linkshandige opbouw van Quintus verraste ons en na 5 minuten spelen stonden we 3-1 achter. Maar onze hoeken, Jennifer en Leonie waren weer scherp deze week en we maakten het gelijk. Door twee mooie passes van Laura op Jona stonden we voor, 4-5. Amanda hield opnieuw een pingel en na 15 minuten spelen was de stand 5-5. Maar door de sterke schoten vanaf de opbouw van Quintus bleef het gelijk opgaan, 8-8. Melanie schoot een mooie bal van de opbouw langs de lange keeper van Quintus. Daarna wist ze ook vanaf de hoek met een passeerbeweging te scoren, met een voorsprong gingen we de rust in 9-12.

Net voor de rust waren Laura en een tegenstander met de hoofden tegen elkaar gebotst. Daarbij verloor de tegenstander een tand, zij moest direct naar het ziekenhuis. Gelukkig heeft Laura een hard hoofd en begon ze de 2e helft met een pleister op haar voorhoofd. Maar het sterke samenspel van de vorige helft was weg, 14-14. En met nog 15 minuten te spelen stond het 15-16. Helaas werd Laura toch duizelig, dus met nog 1 wissel op de bank gingen we de laatste minuten in. Toch kwam de rust terug in ons team, er werd goed samen gewerkt en gepraat in de verdediging. Door goede druk kwam Jennifer vrij op de hoek en twee keer schoot zij de bal binnen kant paal. Ook Cynthia wist te passeren en met een stand van 17-23 wonnen we deze wedstrijd!

Zoals de meeste teams hebben we het Sinterklaasweekend geen wedstrijd. 13 december spelen we een uitwedstrijd tegen DIOS in Den Hoorn, zij staan momenteel 1e. Alle geblesseerden mogen weer rustig gaan trainen, dus hopelijk starten we de 13e met een compleet team en wordt het net zo’n mooie pot als deze.    Groetjes, Claire Luiten