Marathonschaatsen

De marathonschaatsers hadden een weekje vrijaf. De twee geplande wedstrijden op FlevOnice in Biddinghuizen werden afgelast door slechte ijs omstandigheden. Het ijs was slecht door hoge temperaturen en heel veel wind. A.s. woensdag mogen de mannen en vrouwen weer los in Leeuwarden in de splinternieuwe Elfstedenhal. Hier wordt de 7e wedstrijd om de KPN cup verreden. Start om 18.00 uur voor de beloften, dames om 19.30 uur en Top Heren om 20.30. Dan a.s. zaterdag de 12e december de Uithof Marathon. De 8e wedstrijd om de KPN cup uiteraard op de Haagse Uithof. Start beloften over 100 ronden om 18.00 met o.a. Christiaan Hoekstra, dames  over 70 ronden start om 19.30 en 20.30 uur Top heren over 125 ronden start om 20.30 uur met natuurlijk Thom van Beek.

Vervolgens zondag de 13e december het Kampioenschap van Kralingen in Rotterdam even eens om de KPN cup. Start beloften om 9.30 uur, dames 11.00 uur en Top heren 12.30 uur. Natuurlijk verwachten wij vele supporters en schaatsliefhebbers om onze toprijders Christiaan Hoekstra (beloften)en Thom van Beek (Top heren) aan te moedigen.

Christiaan staat na 6 wedstrijden 1e in het klassement en Thom 3e.  

Tot zaterdag, Aad de Haas