Sinterklaas feest op de soos

schoenen ria van dijk

We hadden een heel gezellig Sinterklaasfeest, afgelopen dinsdag. Na een paar potjes kaarten en een lekkere lunch, kwam de Goed Heilig Man, ons met een bezoek vereren. Spontaan kwam er bij mij iets in mijn gedachten. Ik vertelde aan Sinterklaas, dat ik iedere avond naar het Sinterklaas journaal keek. En als je dan een hunebedsteen voor je deur legde, konden de Pieten na drie keer kloppen (met die steen) door de deur naar binnen. Ik heb al meer dan een week mijn schoentje gezet, en een steen voor mijn deur gelegd, maar nog nooit iets er in gehad. Wie bent u dan vroeg de Sint? Ik ben Ria van Dijk was mijn antwoord. Hij zei oh ja, u schrijft altijd van die leuke stukjes In D.K.

 Waarom doet u dat?. Was zijn vraag. Ik vind het leuk om het dorp mee te laten genieten van mijn belevenissen met de kleinkinderen, de sport enz. was mijn antwoord. U bent nog een paar dagen te vroeg zei hij, ik ben tenslotte nog niet jarig. 

Piet………..stop alvast maar iets in haar schoen hoor. Dus Piet prutste een kruidnootje in allebei mijn schoenen. Goh, wat heeft u grote schoenen zei Piet. Het was  lachen geblazen maar het  bracht mij toch een extra cadeautje op. Ik heb er bij de koffie, heerlijk van genoten hoor Sint. 

Groetjes Ria van Dijk van de Akkermunt