Een blij rondje

Maandagochtend tijdens de koffie in de pastorie is de tafel wel erg gevuld door allerlei vrijwilligers die actief zijn in en rond de kerk. Er worden zelf gebakken koekjes geserveerd en gevuld speculaas gebakken door de warme bakker Rienus Odijk. Hij wordt blij dat hij iedere ochtend weer wakker wordt en dat het leven hem toelacht. Hij wordt blij van zijn (moes)tuin en van lekker bakken. Dat is toch een soort verslaving. Hij kan het niet laten. En hij beleeft veel plezier aan het werk in en rond de kerk, dat geeft hem veel voldoening.

Hij haakt in op de schoonmaakactie van Tiny en Thomas en neemt de dijk langs de Nieuwe Vaart voor zijn rekening. 4 x per jaar ontdoet hij de dijk van plastic en lege flessen en verder alles wat de dagjes mensen teveel vinden om naar huis te nemen. Hij wordt bepaald niet blij van het feit dat mensen zomaar aan dingen voorbij gaan. Laatst waren de plastic bakken het kerkplein op geblazen, geen kip die ze even opraapt en langs de kant zet. Nou ja, gelukkig heeft hij genoeg dingen waar hij wel blij van wordt.

Bep van der Voort verheugt zich nu al op kerstavond wanneer het complete gezin bij haar aan tafel zit en dat zijn er dit jaar 14. Elk jaar breidt het gezin nog uit met nieuwe aanhang. Ze is dankbaar dat alles nog in goede gezondheid verkeert.

Petra Oliehoek