Hier worden Frans Oliehoek en Marga Stijnman heel erg blij van

en zijn supertrots dat Wiplala, de 5e bioscoopfilm van zoon Tim, het vooral in het buitenland ook zo goed doet!

Wiplala wint in India

THE AMAZING WIPLALA wint twee prijzen op het

Children’s India  International Children’s Film Festival (CIICFF).

In de category “International” kreeg Wiplala de prijs voor ‘BEST FILM’ en Tim Oliehoek de prijs voor ‘BEST DIRECTOR’. De boekverfilming van Annie M.G. Schmidt won eerder ook internationale prijzen, o.a. op het Mill Valley Film Festival in USA California. In Estonia werd Wiplala een kaskraker in de bioscoop. “Ik ben enorm bij dat nu ook kinderen in India van het Amazing Wiplala avontuur hebben genoten”, verklaarde Tim Oliehoek bij het ontvangen van de prijs.

Verfilming naar het kinderboek van Annie M.G. Schmidt uit 1957, waarin het kleine mannetje Wiplala de hele familie Blom net zo klein maakt als hijzelf. Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer ‘normaal’ worden?

Wiplala verscheen in november 2014 in de Nederlandse bioscopen en is nu overal op DVD en Blueray verkrijgbaar om thuis te bekijken.

Wiplala doet het als exportproduct erg goed! Inmiddels hebben meer dan 40 landen getekend voor de distributie.

Geslaagde verfilming

“Wiplala bewijst weer eens de kwaliteit van Burny Bos, die eerder onder meer Abeltje en Minoes produceerde. Oliehoek maakt vooral van de wilde tocht door Amsterdam een geslaagd filmavontuur.” André Nientied – Nu.nl

Spannende én ontroerende familiefilm

“Wiplala is de ideale familiefilm voor deze periode, met de kerst voor de deur. Oliehoek wisselt actie perfect af met een goed verhaal en prima ontwikkelde karakters, ook door een goed geschreven script van Tamara Bos. De cast is over de hele breedte dik in orde.”      Nico van den Berg – MovieScene.nl