Verburch DS2 – Stompwijk92, 19-26

ds 1

Afgelopen zondag speelden wij een wedstrijd in Poeldijk tegen Verburch. Zij staan op de 6e plek en wij op de 5e plek, dus dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Met twee wissels op de bank begonnen wij aan deze wedstrijd. Verburch opende de score en al snel stonden we 3 -1 achter. Maar ook Cynthia en Demi wisten mooi te passeren en maakten het weer gelijk, 3-3. Toch stond onze verdediging niet goed genoeg, waardoor Verburch uit wist te lopen. De paniek kwam in ons spel, we wisten niet hoe dit op te lossen en schoten veel te snel op het goal. Dit zorgde voor een stand van 10 – 5. Maar de rust kwam terug in het spel en door in de verdediging te wisselen tussen een 5-1 en 6-0 verdediging, wisten we ons te herpakken. Met een stand van 13 – 11 gingen we de rust in.

In de rust werd besproken om veel te gaan lopen, Cynthia werd namelijk steeds vast gezet. De scheidsrechter floot vaak voor lopen, maar we hielden verstandig onze mond. Dus de 2 minuten straffen vielen deze wedstrijd alleen bij de tegenstanders. Het verschil bleef gelijk, 17 – 15. Wij gingen met 2 cirkels spelen, waardoor Demi nog een aantal keer de ruimte kreeg en in de kruising schoot. Door goed te praten stond de verdediging nu als een huis en ook Amanda hield een aantal scherpe ballen uit het doel. Met nog 15 minuten op de klok stonden wij voor, 18 – 20. Ook Manja en Laura wisten ballen in het doel te krijgen waardoor onze voorsprong groter werd. Ook op de cirkel kregen we ruimte, Claire scoorde uit een mooie pass vanaf de opbouw. Jona sloot haar laatste wedstrijd mooi af door in de laatste seconden raak te schieten. 19-26 werd de uitslag, echt een team prestatie!

Het carnavals weekend hebben we geen wedstrijd. Maar komende dinsdag 2 februari spelen we een beker wedstrijd tegen Gemini 2. Om 19.45 uur zal de wedstrijd starten en alle support is welkom.