Website Stompwijk.nl krabbelt weer overeind

Het heeft een tijdje geduurd… maar eindelijk begint Stompwijk.nl weer een teken van leven te geven. Wat is er gebeurd ?  Tot 2010 plaatsten we alle artikelen die de Dorpsketting rijk is op www.dorpsketting.nl en daarna toen we eigendom werden van het domein Stompwijk.nl zijn we overgestapt op Stompwijk.nl.  Hiermee wilden we niet alleen informatie die via de Dorpsketting binnenkwam met Stompwijk delen, maar probeerden we ook met Stompwijk.nl een soort van paraplu-functie te creëren.

Helaas door het ontbreken van een echte web-redactie en wellicht ook onvoldoende kennis van wat daar allemaal bij komt kijken, is er van dit deel niet veel terecht gekomen. Met wat meer kennis, inzicht en ideeën hoe dit vorm te geven, heeft het bestuur van De

cropped-dklogo1_512pix.jpg
Dorpsketting logo

Dorpsketting besloten om een “Denk-tank-team” aan te stellen en hen de opdracht gegeven eens goed na te denken over de rol van het blad “De Dorpsketting” en over de rol van de website “Stompwijk.nl”. Dit team bestaat uit Aad Janson, Ruud Disseldorp, Adrie Kerkvliet, Marc Disseldorp en Jacques Luiten.  Deze groep is nu een keer bij elkaar geweest en hebben vrij van beperkingen, ideeën geformuleerd hoe in de toekomst in Stompwijk met “informatie” of zo U wil “nieuws” om te gaan.  Duidelijk is in ieder geval dat de “papieren Dorpsketting” nog wel even blijft bestaan, maar dat het tweede pad “De digitale nieuwsvoorziening” nu echt ingeslagen moet worden en aangepast dient aan de huidige stand van de technologie. Zowel de Dorpsketting als Stompwijk.nl zullen ieder een eigen filosofie met eigen doelen moeten hebben. Uiteraard gebruik makend van elkaars informatiebronnen.

 

De reden dat Stompwijk.nl uit de lucht is gegaan, was omdat ten eerste de site was ondergebracht op een eigen server, waarvan het onderhoud technisch gezien wel oké was, maar qua websiteondersteuning helemaal niet en ook van onze kant werd daar niets aan gedaan, zodat op een gegeven moment door het achterblijven van noodzakelijk onderhoud en bij houden van de juiste releases de boel onderuit ging.

Inmiddels na een hoop gedoe en uitzoekerij zijn we nu bij een nieuwe provider en is het merendeel van onze historische data (zo’n 20.000 artikelen) weer volledig beschikbaar. Dit is vooral te danken aan het brein van Ian den Hartog, die alles heeft kunnen veiligstellen en in ieder geval via een nieuw  “content-management-systeem” WordPress genaamd alles weer zichtbaar heeft gemaakt. Nu moet het allemaal nog in een mooi nieuw jasje gestoken worden. Daar hopen we de komende tijd mee bezig te gaan. Maar mocht u een beetje met websites om kunnen gaan, kijk dan maar weer eens op www.stompwijk.nl. De site zal regelmatig veranderen, maar dat is dus meer het uiterlijk van hoe de informatie gepresenteerd wordt en handig opgezocht kan worden ……

wordt vervolgd

Leo Oliehoek