Fietsen in vrijheid op Polderdag

Fiets mee op Polderdag 2016 HemAfbeelding1elvaartsdag 5 mei

Al vroeg dit voorjaar, op 5 mei, kun je genieten van een fietsroute door het buitengebied in jouw omgeving op Hemelvaartsdag. Het thema van Polderdag 2016 is Fietsen in vrijheid. De deelnemende agrarische bedrijven zullen aandacht schenken aan met name het feestelijke aspect van bevrijdingsdag. Maar op verschillende plekken op de route kan ook stil worden gestaan bij de geschiedenis van de WO II. Verder betekent Polderdag zoals altijd: heerlijk naar buiten en genieten van sappige weilanden, het erf van de veehouder op gaan, weidse akkers zien en molens, landgoederen bezoeken, imkers met hun bijenvolken ontmoeten, weidevogels spotten en wie weet ravotten in een hooiberg, met een pontje naar de overkant van het water, naar live muziek luisteren een koe melken of zien hoe dat gaat. Kortom donderdag 5 mei a.s. is hèt moment om eens goed te genieten van het fraaie buitengebied! Op deze 19de editie van Polderdag kun je kiezen uit vier fietstochten tussen de twintig en dertig kilometer. De routes gaan door dorpen en polders, landgoederen en bos in het gebied tussen Den Haag, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn en Leiden. Er zijn startpunten, verspreid over de regio. Onderweg kan je regelmatig afstappen bij boerderijen, molens en andere pleisterplaatsen waar demonstraties, livemuziek, workshops en rondleidingen worden georganiseerd. Op 5 mei is er ook de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de 5 mei Streekmarkt aan de Doezastraat in Leiden. Met name voor de Polderdagroutes die daar in de buurt starten is dit een leuk evenement om Polderdag mee te combineren. Ben je niet zo’n fietser, dan kun je ook kiezen om mee te doen aan een polderwandeling in Hazerswoude onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids.

Kleurwedstrijd

Nieuw dit jaar is een gezellige kleurwedstrijd voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Je kunt een leuk streekproduct winnen. Het gaat natuurlijk vooral om het plezier van het kleuren. Ben jij nieuwsgierig geworden en heb je zin om te kleuren? Ga dan naar de website Polderdag.nl en print hem uit die leuke kleurplaat. Mee doen aan de wedstrijd kan tot 5 mei.

Stuur je ingekleurde kleurplaat dan naar Stichting Land van Wijk en Wouden, Parkzicht 100, 2317 RH Leiden of lever hem daar ter plekke in als je wel eens op de Leidse kinderboerderij in de Merenwijk komt.

Startpunten

Route Zoeterwoude/Stompwijk

  • Café De Meester, Zuidbuurtseweg 57/58, Zoeterwoude-Dorp
  • Recreatief Transferium Zoeterwoude, Groene Hartplein 1, Zoeterwoude
  • Eetcafé Aswieta, Dr. Van Noortstraat 194, Stompwijk