Reconstructie Stompwijkseweg

Hierbij een update met betrekking tot de reconstructie van de Stompwijkseweg.

Afgelopen vrijdag 15 april is de gunningsfase gestart van de aanbesteding. Dit betekent dat de 6 aannemers die eerder zijn geselecteerd, zijn uitgenodigd om de Gemeente een aanbieding te doen voor de reconstructie van de weg en de kadewand. Op 10 juni 2016 moeten de aanbiedingen binnen zijn.

De komende weken worden verschillende onderzoeken in en langs de Stompwijkseweg uitgevoerd. Hiervan kunt u in meer of mindere mate hinder ondervinden. Het gaat om de volgende onderzoeken.

Proefsleuven in opdracht van Stedin voor onderzoek naar de ligging en technische staat van de elektriciteitskabels. Proefsleuven en boringen in opdracht van de Gemeente voor aanvullend milieukundig bodemonderzoek. Zo mogelijk wordt het graven en onderzoeken van proefsleuven gecombineerd.

Een onderzoek naar de aanwezigheid van vleermuizen langs en in de omgeving van de Stompwijkseweg. Dit onderzoek vindt op meerdere momenten in het jaar plaats. Het 1e deel van het onderzoek naar kraamkoloniën is gepland in week 20 (16 tot 21 mei) en week 24 (13 tot 18 juni) tijdens een ochtend en een avond. Het 2e deel van het onderzoek naar baltsende en zwermende vleermuizen is gepland in week 33 en/of 34 (15 tot 27 augustus) tijdens een tweetal avonden en nachten. Het daadwerkelijk doorgaan van deze onderzoeken is afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment. Voor het vleermuizenonderzoek kan het nodig zijn om particuliere eigendommen te betreden. Hierbij vraag ik u dit goed te vinden en er rekening mee te houden dat dit in uw situatie het geval kan zijn. Schrik niet als u in de avonden of nachten onderzoekers met batdetectoren over of langs uw erven en landerijen ziet lopen. Heeft u vragen of bezwaren met betrekking tot het bovenstaande dan kunt u daarover rechtstreeks met mij contact opnemen.

Ad de Hoon

Omgevingsmanager Bereikbaar Stompwijk

a.de.hoon@lv.nl

06 53 79 44 55