Toerclub Stompwijk

Aangezien onze vaste captain op fietsvakantie is, nam Ronald de honneurs weer waar bij de A1 (wederom dank hiervoor Ronald). We vertrokken met 9 leden en een vrouwelijke gastrijdster. Vorig jaar reed deze gast in de rit naar Nieuwveen ook mee en moest toen af en toe flink op haar tanden bijten om het tempo bij te houden. Blijkbaar heeft dat geen blijvende psychische schade opgeleverd, want ze wilde dit jaar graag weer mee fietsen. Ze heeft jaren geleden erg fanatiek en veel gefietst en hoewel ze nu niet veel meer op de racefiets zit, reed ze afgelopen zondag opmerkelijk gemakkelijk mee. Zou dit betekenen dat wij een groepje oude mannetje aan het worden zijn of heeft zij gewoon een behoorlijke portie talent? Laten we het maar op het laatste houden. We reden via Hazerswoude en Boskoop naar Bodegraven. Daar slingerden we ons langs de Meije om vervolgens de gehele Kromme Mijdrecht af te meanderen. Vervolgens nog een stukje langs het Amstel-Drechtkanaal en dan heb je er een goede 30 kilometer vlak langs het water rijden opzitten. We konden heerlijk buiten zitten voor welverdiende koffie en een appelpuntje. We vervolgden onze weg langs de Westeinderplassen. Daar waren zo veel kleine vliegjes/mugjes dat je alleen door je neus kon ademhalen want anders kreeg je met één ademteug een hele zwerm van die beestjes binnen. Gelukkig hadden we langs de ringvaart, het Braassemermeer en de Vliet minder last van vliegjes en kwamen we, met een goede 110 kilometer in de benen, zonder averij weer in Stompwijk aan.

Patrick Delanghe

C1

De C2 vertrok als allereerste en Peter en Pia gingen daar achteraan, maar naar wat iets later bleek, was dat niet de bedoeling. Wij konden er ook wel op eigen kracht komen, dus de rest van de C1 bleef staan om eerst (zoals gebruikelijk) de A- en de B-groepen te laten vertrekken. Intussen kwam Peter weer terug en Pia zou boven aan blijven wachten. Na deze rommelige start vertrokken we dan met zeer goede moed. Niet helemaal voor het eerst in onze geschiedenis, hadden we 2 kopvrouwen. Helaas konden onze mannen dat niet helemaal hebben en bemoeiden zij zich overal mee, waarop onze voorrijdsters graag hun plekje afstonden…..Het eerste c1stuk was een kwestie van de pijlen van de 80 km. van de Elfdorpentocht volgen en dat lukte aardig, totdat we ergens kwamen, waar we nog nooit waren geweest. Prachtig natuurgebied en dat pad hadden we nog nooit gezien. Deze manoeuvre hadden we aan Peter te danken en wij bedankten hem dan ook hartelijk, mooi gedaan Peet en na verloop van tijd, kwamen we weer op bekend terrein. Om kwart over 10 konden we ons eerste bakkie koffie in Maasland in ontvangst nemen. Wat smaakte dat weer voortreffelijk. Na deze koffiepauze gingen via Schipluiden, hier kwamen op prachtige smalle paadjes, om hoog en omlaag, al slingerend, (ik waande mij direct weer in Frankrijk) daarna naar Den Hoorn, langs Delft en daarna langs de Vliet naar huis. Met bijna 65 km op de teller, zette ik tevreden en voldaan mijn fiets weer in de schuur.

Alle (tijdelijke) captains, heel erg hartelijk bedankt voor de deskundige leiding!

Pia hebben we gisteren niet meer gevonden (wij dachten eerst, dat zij toch met de C2 was meegereden), maar maandag hoorde ik, dat zij achter de B was aangegaan…..

Trees van Velzen

De C2 vertrok dit keer als eerste groep voor een koffiestop bij ‘t Wapen van Maeslant. Met goed fietsweer baanden wij zessen een weg door Zoetermeer, Pijnacker, Schipluiden en het mooie gebied met de prachtige fietspaden van Midden Delfland. Om 10.00 uur waren wij met 31 km bij de koffie stop. Na ons kwam ’n viertal van Luiten Food en na ’n kwartiertje volgde de C2. De terug route ging langs Vlaardingen, Schiedam en door Zwetheul, het Delftse Hout richting Nootdorp. Daar fietsten wij dwars door het kermisterrein heen. Als we om ons heen keken zagen we vele 123hekken! Dan komt het dorpsgevoel gelijk weer bovendrijven. Toen kwamen we voorbij de Drie Molens en reden via het Duinwaterpad weer huiswaarts. Met 70 km klokte ik thuis om 12.45 uur af. Een heerlijke fietsochtend met mooie wegen. Deze week gaan ’n paar leden van de C2 de fietsvierdaagse van Zoetermeer rijden. Het belooft mooi weer te worden. Zie verdere info in de Dorpsketting van vorige week of op www.tvzoetermeer77.nl

Groetjes, Lia

Zondag 21 augustus staat voor alle groepen de Wiekentocht op het programma. Voor de A en B leidt deze naar Kinderdijk.

De C gaat naar de Rottemeren.

Vertrek is weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.