Reconstructie Stompwijkseweg feestelijk van start

Donderdagmiddag 9 maart is de start van de langverwachte reconstructie van de Stompwijkseweg feestelijk gevierd met de onthulling van één van de bouwborden door wethouder Frank Rozenberg (project Bereikbaar Stompwijk) en de regiodirecteur van BAM Infra, Adelbert de Vreese. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar gaan duren en leiden tot een moderne weg die voor langere tijd onderhoudsvrij is.

De officiële startbijeenkomst begon in Brasserie De Bles in Stompwijk, waar wethouder Frank Rozenberg (project Bereikbaar Stompwijk) voor de aanwezige Stompwijkers aangaf blij te zijn dat de werkzaamheden na tientallen jaren van praten echt van start gaan. ”De reconstructie van de Stompwijkseweg is iets dat al jaren onderwerp van gesprek is in Stompwijk. Ik ben trots om hier vandaag met u te mogen vieren dat de weg nu daadwerkelijk wordt aangepakt. Over een jaar staan we hier volgens de planning weer voor de opening.” De aanwezigen werden vervolgens per paardentram vervoerd naar de werkzaamheden op de Stompwijkseweg voor de onthulling van het bouwbord. Bij de afsluitende borrel konden de aanwezigen een doorlopende historische fotopresentatie van de Stompwijkseweg door de jaren heen bekijken.

Bereikbaar Stompwijk

De reconstructie van de Stompwijkseweg is het eerste deelproject van project Bereikbaar Stompwijk. De Stompwijkseweg krijgt over een lengte van ongeveer vier kilometer een nieuw wegdek; de oeverconstructie wordt deels vervangen en deels gerenoveerd. Er is nu gestart met de vervanging en renovatie van de oeverconstructie, waarna het nieuwe wegdek na de zomer volgt. De werkzaamheden worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, waardoor de weg weer minimaal veertig jaar meegaat en zeker de eerste vijftien jaar geen onderhoud nodigt heeft. De gemeente trekt ruim zeven miljoen euro uit voor de werkzaamheden. Naast deze reconstructie zal ook de Dr. van Noortstraat de komende jaren duurzaam worden aangepakt en wordt de Verbindingsweg tussen de N206 via de Meeslouwerpolder naar de Dr. van Noortstraat aangelegd. De bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid voor de kern Stompwijk wordt hierdoor vergroot.

Zo min mogelijk overlast

Met de projectontwikkelaar BAM Infra zijn in goed overleg met vertegenwoordigers uit Stompwijk afspraken gemaakt om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Toch zal overlast niet helemaal te voorkomen zijn, omdat de Stompwijkseweg een jaar lang afgesloten is voor doorgaand verkeer. Om inwoners zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de praktische kant van de werkzaamheden heeft BAM Infra een speciale app ontwikkeld, die in de Play Store en App Store gratis te downloaden is (zoeken op ‘Stompwijk’).

Foto: MG Fotografie