Wegwerkzaamheden Stompwijkseweg

Op 27 februari 2017 is gestart met de reconstructie van de Stompwijkseweg. Een omvangrijk werk dat ongeveer 12 maanden in beslag zal nemen. Kort gezegd worden in de eerste 6 maanden werkzaamheden verricht aan de kade langs de Stompwijkseweg. Daarna wordt 6 maanden gewerkt aan een geheel nieuwe opbouw van de weg met nieuwe bestrating. Gedurende deze uitvoeringsperiode is er geen doorgaand auto- en vrachtverkeer mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren.

Hierbij informeren wij u over de wegomleidingen en de gevolgen voor het verkeer over de Dr. van Noortstraat en directe omgeving.

Omleidingsroutes

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Er worden werkvakken ingericht van ca. 80 meter. Dit betekent dat bestemmingen op de Stompwijkseweg uitsluitend bereikbaar zijn vanaf één zijde (vanuit Stompwijk dan wel vanuit Leidschendam). Verkeer van en naar Stompwijk wordt geleid via de N206, Amerikaweg, Leidschendamseweg, Zoetermeerse Rijweg en de Oude Middenweg. Voor landbouwverkeer geldt de route Voorweg, Wilsveen en Kostverlorenweg. Omdat het werk in fases wordt uitgevoerd, zijn de wegafsluitingen op de Stompwijkseweg telkens verschillend. Op matrixborden wordt bekend gemaakt waar de weg op dat moment is afgesloten zodat de automobilist tijdig zijn route kan bepalen. Om goed op de hoogte te blijven van de planning en aanpak van de aannemer (BAM Infra b.v.) raden wij u aan om de App ‘Stompwijk’ op uw smartphone te downloaden en te volgen. Dan bent u verzekerd van de meest actuele stand van zaken.

Toename van verkeer Dr. van Noortstraat

De beschreven werkzaamheden en omleidingen leiden ertoe dat er meer verkeer via de Dr. van Noortstaat zijn weg zal vervolgen. Niet alleen het bouwverkeer van onze aannemer zal deze weg extra belasten, ook de bewoners en bedrijven van de Stompwijkseweg zullen door de omleidingen vaker dan gewoonlijk gebruik maken van de Dr. van Noortstraat.

Veilig weggebruik

Een drukke Dr. van Noortstraat brengt met zich mee dat alle weggebruikers alert moeten zijn in het verkeer. Met waarschuwingsborden en het instellen van een adviessnelheid van 15 km/uur zullen wij hierop wijzen. Daarnaast vragen wij ook aan u om een bijdrage te leveren aan het creëren van een verkeersveilige situatie. Wij verzoeken u om de adviessnelheid aan te houden en het parkeren op de Dr. van Noortstraat te beperken dan wel uitsluitend te doen op de daarvoor aangewezen plaatsen. Daarnaast raden wij u aan om de kwetsbare deelnemers in het verkeer, zoals de schoolgaande jeugd en de fiets- en voetgangers te voorzien van extra begeleiding, zorg en aandacht. Wij hopen u hiermee opmerkzaam te hebben gemaakt over de verkeerssituatie voor de komende tijd. Met elkaar kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid van de Dr. van Noortstraat en uw directe omgeving. Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking.

C. de Koning,

Projectleider Bereikbaar Stompwijk