Toerclub Stompwijk

Voor de 3e zondag op rij was het schitterend weer om op de fiets te stappen, dus stonden zelfs zo’n 80 fietsers klaar om om 9u te vertrekken naar de diverse bestemmingen die op de kalender stonden.

De A1 vertrok met 16 man, maar dat hadden er eigenlijk 17 moeten zijn. Eentje had vanuit huis een iets te lange route naar de start gekozen en kwam 5 minuten te laat bij de sporthal. Wij werden om stipt 9.00u op weg gestuurd, dus moest hij zelf op weg naar Honselersdijk. Wij waren intussen gestart met ons thema van deze week. Kasseien. Nu hebben we die in onze omgeving niet echt, maar o.a. de Stompwijkseweg en ’t Haantje bij Delft doen er wel sterk aan denken. Het was dus veel hobbelen en stuiteren op de fiets, maar gelukkig niet de stofwolken die de renners in Parijs – Roubaix te verduren kregen. Ook de lekke banden en valpartijen bleven ons bespaard, dus konden we tevreden plaatsnemen op het zonnige terras aan het water van de Wollebrand. Ook de A3 en A2 schoven even later aan, maar toen gingen wij al weer op pad. Op de terugweg gingen we via de ‘Hel van Maasland’, maar dat is zo’n hel niet meer, nu er al weer een aantal jaar een strook asfalt langs ligt. Toch wisten de sterke mannen op kop ook ons peloton aardig uit elkaar te trekken. Na de hergroepering voltooiden wij onze route via o.a. Midden Delfland en waren na zo’n 90km weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C1-groep

Ook voor mij is de kop er nu af en wat een timing! Op zo`n mooie dag te mogen fietsen is toch geweldig! Dat hebben vele leden gedacht want ze stonden in grote getale te wachten op het parkeerplein bij de sporthal. Tevens verwelkomde we Pia, die o.a. door een blessure een tijdje afwezig was. Onze grote groep (15) ging naar Katwijk. We kozen een route via Zoeterwoude, Voorschoten en Wassenaar. Bij de koffietent “De Klip” zien we nog niet de groep van Fried, die daar de stop houden. Daarna gaan we dan de duinen in en verbazen ons wat een massa fietsers ook hetzelfde idee hebben gehad! Terwijl wij netjes achter elkaar rijden zoeven de wielrenners ons voorbij en zijn we blij dat het allemaal goed gaat. We horen al opmerkingen als “dat heel Nederland vandaag zijn fiets uit het vet gehaald heeft”! Bij de Boulevard kijken we uit naar onze nieuwe strandtent/koffietent “Zilt”. Door alle veranderingen daar zijn ze verplaatst en hebben een andere naam gekregen. We nemen plaats op een zonnig plekje buiten en laat dan de koffie met likeurborrel maar komen! Onderwijl worden onze blikken getrokken naar enkele kite-surfers/hanggliders die door de gunstige wind hun mooie kunsten vertonen. Hoe lekker we ook zitten, we moeten toch weer op huis aan. Van Katwijk naar Valkenburg en ook daar vele automobilisten in de file die waarschijnlijk op weg zijn naar het strand. Via de Korte Vliet, waar Pia en Wim hun eigen weg gaan, naar Leiden en rijden wij mee tot het Slingerlandpad en komen om 12.30 uur weer in Zoeterwoude aan met 45 km. op de teller.

Annie van Rijn

De C2 vertrok op deze prachtige zondag als laatste groep met 8 fietsers. Door de polder naar de Kniplaan en langs het spoor naar Station de Vink. Vervolgens helemaal de buitenkant van Stevenshof gevolgd en zo kwamen we bij Restaurant Haagsche Schouw. Via de Rhijnhofweg richting de Watertoren van Katwijk en daar gingen wij weer linksaf richting Wassenaar. We kwamen langs de hangarhallen, waar nog steeds de Musical Soldaat van Oranje opgevoerd wordt. Met 23,5 km kwamen wij bij onze koffiestop “De Klip”. Een prachtige gelegenheid, snelle bediening, goede koffie en niet duur! Wij zaten op het terras en naast ons zaten toeristen al aan een bord patat! Hier werd het ook steeds drukker, net als op de weg, toen wij vertrokken voor de terugreis. We moesten eerst bijna 1 kilometer omhoog klimmen (meestal dalen wij hier) en toen Meyendel in waar het ook niet vlak was. Ondergetekende had wel weer even willen rusten. Natuurlijk niet gedaan en rustig verder gefietst door het buurtschap De Kievit van Wassenaar. Als je dan aan de ene kant de Konijnenlaan voorbij rijdt en aan de andere kant ’n huis te koop ziet staan door Makelaar De Haas in de week voor Pasen, is dat wel leuk. Via de Horsten en ’n klein ommetje langs het spoor kwamen wij weer in Stompwijk uit. Rond 12.10 uur reden wij voorbij de kerk, die nog niet uit was. O ja, Palmpasen! Wij klokten 44,5 km af. Allemaal fijne Paasdagen gewenst!

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Hierbij vermelden we ook even het adres van Hans Heemskerk die door een operatie niet mee kan fietsen en het leuk vindt om een kaartje te krijgen. Maria Rutgersweg 124, 2331 NX in Leiden.

Aanstaande weekend rijden we de clubrit op 2e Paasdag. De bestemming is voor de A en B (Paas)Haastrecht. De C gaat naar Wateringen en drinkt een bakkie bij De Bonte (Paas)Haas.