Toerclub Stompwijk

Na nog flink wat regen in de nacht was het op 2e paasdag mooi op tijd weer droog voor een fietsrit om alle (chocolade) eieren er weer vanaf te fietsen. Zo stonden vele fietsers om 9.00u te trappelen van ongeduld voor een rit naar Haastrecht of Wateringen.

Het ongeduld leverde een wat rommelige start op, maar wij vonden elkaar al snel. Bij de A1 waren we op de valreep toch nog met 4 man. Net genoeg om op eigen houtje op pad te gaan. Vele anderen uit onze groep waren blijkbaar nog te moe van de Amstel Gold Race op zaterdag of waren daar gebleven voor een weekendje weg. Via het Slingerlandpad pad reden we naar de geheel vernieuwde Geerbrug. Die is erg mooi geworden met nu ook voor de fietsers mooi glad asfalt. De Gelderswoudseweg was zeker geen eitje met de harde noordenwind recht op kop, maar daarna reden we overwegend in oostelijke richting en was het nog wel te doen. De bui die we bij Alphen zagen hangen reden we precies mis en door de wind droogde ook de weg al snel op. Zo kwamen we na ruim 50km bij de koffie in (Paas)Haastrecht en voor we allemaal zaten stond de koffie met appelpunt al op tafel. Wat een service! De B en de A3 zaten er ook al, maar de A2 liet zich (nog) niet zien. Op de terugweg reden we nog een klein ommetje via Stolwijk en langs de paascross bij Gouda. Daarna in rechte lijn langs de A12 terug naar huis. Na 90km was Guus weer terug in Stompwijk, de rest was bij Intratuin al afgehaakt richting huis.

Arno van Rijn

Met 11 ging de C1 van start voor onze Paasrit naar Wateringen. We zoefden langs de buitenranden van Zoetermeer, richting Leidschenveen, dwars door Nootdorp. Wat is daar ontzettend veel bijgebouwd, net als in Rijswijk. Hele nieuwe woonwijken zijn uit de polder opgebouwd met prachtige huizen. We gaan langs het water dwars door Delft richting De Bonte Haas. Te koud voor het terras maar binnen was de temperatuur aangenaam en de koffie heerlijk. De koffie werd met een heerlijk paasuitje geserveerd, zo worden we tot nog toe elke week wel verwend met wat lekkers. De terugreis ging tegen wind recht toe, recht aan langs het water huiswaarts. Bij de golfbaan in Leidschendam dacht nog even een veld vol eieren te zien, maar het waren allemaal golfballen. Hier was binnen een week al het koolzaad langs de fietspaden ontsproten, zodat de groene route afgezet leek met goudgele bermen. Prachtig om te zien.

Klokslag 12 uur was ik thuis voor de Paasbrunch. Volgende week staat Lisse op het programma met zijn prachtige velden vol tulpen. Helaas zijn er dan een aantal fietsers niet, omdat er een paar op vakantie zijn en een flink aantal meiden aanschuiven bij het Grootste Ontbijt in Zoeterwoude waar het goede doel roept. Daar wil jij toch ook bij zijn? 23 april 2017, Veld 11 in Zoeterwoude

Schrijf je in: grootsteontbijtvanzoeterwoude@gmail.com

Gezellig ontbijten bij de buren.

Petra

Aanstaande zondag 23 april gaan de A en B naar De Zilk. De C gaat dezelfde richting op en houdt de koffiestop in Lisse. Vertrek is weer om 9.00u bij de sporthal.