Elfdorpentocht nagenoeg “Klassieker”…

Afgelopen zondag was Stompwijk meer dan anders overladen met fietsers. Racefietsers, toerfietsers, recreanten en zelfs een bakfiets met kinderen waren gesignaleerd in het dorp voor deelname aan de 26e editie van de Elfdorpentocht. Grote namen ontbraken, maar die hadden waarschijnlijk een klusje ergens in Italië te doen. Zij hebben iets moois gemist! Ondanks het kille voorjaarsweer hebben wij vanaf twee locaties meer dan 1200 fietsliefhebbers kunnen laten starten om deze mooie tocht te fietsen. Het is een streven van de uitzetters om alle afstanden binnen de tocht verkeerslicht-vrij ofwel verkeerslicht-luw in te richten en dat is wederom gelukt! De mooiste plekken in en rond het Groene Hart zijn opgenomen in de routes en daarnaast ideale stekken om even te rusten tijdens en na de rit. Kortom, iedere fietsliefhebber kon ruim voldoende genieten tijdens de mooie gepijlde tochten en dat genieten was goed merkbaar!

Vrolijke gestemde mensen, vele complimenten en zelfs het niet klagen over koude handen zijn voor de organisatie kenmerken om ook deze editie van de Elfdorpentocht als succes in de geschiedenisboeken van de Toerclub te mogen vermelden! Al deze positieve klanken zijn een blijk van waardering en de drijfveer om voorzichtig een beetje vooruit te gaan kijken naar de 27e editie..

Een speciaal woord van dank kan hier niet ontbreken en gaat uit naar alle vrijwilligers die op wat voor manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen om dit evenement mogelijk te maken! Zonder hen zou de Elfdorpentocht zeker niet meer bestaan… Fietsers, dank voor uw deelname en ik hoop u weer te treffen bij de volgende Elfdorpentocht.

Hans Nieuwland