Onderlinge wedstrijd Blesruiters

Afgelopen zondag was de eerste onderlinge wedstrijd van “de Blesruiters”. Zowel de ruiters als de menners waren actief bij deze onderlinge wedstrijd. Het was niet alleen de dag van de onderlinge wedstrijd, maar het was ook moederdag! Een belangrijke dag voor alle moeders en kinderen vond de organisatie van de ruiters. De moeders en oma’s langs de zijlijn kregen een kopje koffie en een plakje, door de COOP gesponsorde, cake! Het was fijn dat er zelfs op moederdag veel kinderen en hun ouders aanwezig waren.

De onderlinge wedstrijd begon traditiegetrouw op vrijdag avond met het springen. Piet v.d. Mespel had weer een mooi parcours gemaakt, waar wat uitdaging in zat in lastige bochten of een hindernis met een ander vormpje, zodat de paarden ook weer eens over iets anders dan de gebruikelijke balkjes konden springen. Zondag ging de onderlinge wedstrijd verder met bij de menners de vaardigheid en de dressuur op het landje en bij de ruiters de dressuur. Iedereen genoot van de zon. Het was een lekkere temperatuur langs de zijlijn, maar deelnemers hadden het duidelijk warm in hun wedstrijd kleding. Menig rood hoofd is langs komen rijden. Helaas was er in de middag een enkele deelnemer die tijdens een korte regenbui een proefje reed. Dit waren de echte doorzetters!!!!! De menners konden hun wedstrijd begin van de middag afronden, waarna zij over gingen tot de prijsuitreiking.

De ruiters hadden iets langer de tijd nodig. Het deelnemersveld was dit keer weer wat groter dan de voorgaande wedstrijden. Iets waar de organisatie erg blij mee is.

Deelnemers van de dressuur kregen de gelegenheid hun proefje 2x te rijden. Na de eerste keer kregen zij advies van de jury, waar zij in hun 2e proef hun voordeel mee konden doen. Het beste resultaat telde voor het klassement. De jury vond het een leuk initiatief en werkte enthousiast mee.

In alle klasses zijn mooie proeven gereden! En iedere deelnemer ontving een lintje! Het is toch al bijzonder als je mee hebt gedaan en een leuk aandenken aan de wedstrijd! Naast de lintjes kregen deelnemende moeders en moeders die aanwezig waren een prachtige bloem, welke door “de Passie” ter beschikking waren gesteld.

Naast de wedstrijd was er ook een 2e hands paardenspullen kraam. Iedereen kon spullen inleveren om te verkopen. 10% van het verkoop bedrag kwam ten goede van de Blesruiters.

Zondag 21 mei is de 3 molencross. Ook dan zal de 2e hands paardenspullen kraam open zijn!!!!!!!!!

Wij willen alle deelnemers feliciteren met hun behaalde resultaten en sponsoren bedanken voor hun bijdrage en nodigen iedereen uit om 21 mei onze kraam te komen bewonderen, mee te doen met de cross of te komen kijken op het terrein van de Blesruiters.

Wendy van Sloten (secretaris de Blesruiters)