Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag was het opnieuw heerlijk weer voor een fietstocht naar de Krimpenerwaard of Honselersdijk. Daarom stonden een kleine 70 fietsers om half 9 weer klaar voor vertrek. Op de kalender stond voor de A en B De Loet, maar omdat het daar niet uitkwam als we met veel fietsers zouden komen hebben de meeste groepen de bestemming aangepast naar Vlist.

De A1 vertrok met 15 renners voor deze prachtige rit. Een aantal van hen was met de Elfdorpentocht ook al door de Krimpenerwaard gefietst, maar er zijn daar zo veel mooie wegen en fietspaden door de weilanden dat we er graag weer naartoe reden. Vanaf Gouda eerst een heel eind over de dijk langs de Hollandse IJssel en dan even opletten waar het fietspad de polder in duikt. We reden nog wel langs de Loet, maar zonder stoppen meteen door richting Vlist. De B zat er al aan de koffie en wij schoven aan. Terwijl de koffie en appelpunten geserveerd werden werd ikzelf verrast door mijn maatjes die als verjaardagsverrassing een lacune in mijn boekenkast wilden opvullen. Wie al zo lang (fanatiek) fietst hoort immers De Renner gelezen te hebben. Ik ben benieuwd welke wijsheden ik daarin tegen ga komen. We vervolgden onze weg langs De Vlist en door de Reeuwijkse Plassen. Via een andere route door Waddinxveen kwamen we bij het Bentwoud uit waar ik de groep dan weer kon verrassen met weer wat mooie nieuwe fietspaden. Na ruim 90km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Op de toerkalender staat voor de C de wielerclub WWV (Westland Wil Vooruit) in Honselersdijk als koffietent, maar die zijn niet altijd open en dus besloten wij met de C1 naar watersportcentrum de “Wollebrand” te gaan. Dat ligt er zowat naast. Met een groep van 11 reden wij een ommetje door de Vlietland, anders waren we er te vroeg. Mooie natuur al zo vroeg te bewonderen, kleine eendenkuikentjes, bermen volop in bloei met koolzaad en pijpkruid! Bij de Vliet alsmaar langs het water en aan de overkant verder via de mooie fietsbrug in Rijswijk. Dan `t Haantje en Sion en via Wateringen en de bloemenroute naar de koffie bij de Wollebrand. Voor ons de eerste keer dat we er met de groep kwamen. Een leuke locatie waar je o.a. kunt waterskiën. Het meisje kwam al snel met de koffie nadat we een plekje op het ruime terras vonden. Ook het 2e rondje stond er voor je het in de gaten had. Voor de terugweg het pad aan de overkant gefietst en dat komt ook weer in Wateringen uit, zo naar Delft en Nootdorp. Hadden we op de heenweg veel wind tegen, nu ging het lekker voor de wind en tikken de kilometers wel door. Bij Zoetermeer haakten de eerste 3 af en reden wij door naar Stompwijk, waar de teller om half 1 op ruim 60 km stond. Wel wat meer dan de bedoeling was, maar het ging zo lekker, ook door het mooie weer en de leuke route.

Annie van Rijn

Vandaag stond Honselersdijk op de agenda, maar de kantine van WWV  was niet open. De nieuw gezochte koffie gelegenheid ging ons inziens te laat open. De captain van de C2 wilde op zeker gaan en koos Het Rieten Dak in Delfts Hout voor de koffie stop. We fietsten door Zoetermeer heen richting de windturbines “immer gerade aus”. ‘n Leuk eind fietsen aan de buitenkant van de plaatsen Berkel en Roderijs en Bergschenhoek. Tegen Rotterdam aan, bogen we af naar rechts en daar pakten we een “nieuw” breed pad door de polder heen, parallel aan de A13. In de verte zagen we de vliegtoren van Rotterdam The Hague Airport. Toen gingen we richting de Ackerdijkse Plassen en kwamen ook nog door het recreatiegebied De Zweth. Toen door Delfgauw heen naar het Delfts Hout. Om 10.10 uur zaten we al met koffie en dit keer veel gebakjes in diverse smaken op het terras. De uitbater en zijn personeel konden hun borst nat maken, want het beloofde ’n drukke dag te worden. We hadden inmiddels 30 km op de teller staan, toen we aan de terug route begonnen. We reden nu naar het Virulypad, langs de Dobbeplas en in Nootdorp ’n keer door het dorp heen, namelijk de Oude Molenweg, Kerkweg en de Veenweg. Na het viaduct onder de A12 gingen we gelijk linksaf het Nieuweveensepad op en kwamen bij de Vliet uit. Het laatste stukje ging door Leidschendam en via het Duinwaterpad naar huis. Een prachtige tocht door vele polders heen en we hebben natuurlijk vele jonge eendjes, zwanen, veulens, lammetjes enz. mogen aanschouwen. Ja, de lente op zijn best! Om 11.50 uur zette ik mijn fiets thuis met precies 50 km op de teller!

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande donderdag is het Hemelvaartsdag en dan rijden de A en B weer de jaarlijkse tunneltocht. Een mooie rit door diverse tunnels in en rond Rotterdam. Voor de A is deze 120km, en voor de B 95km.

Op zondag 28 mei gaan de A en B naar de Meije. De C heeft Leimuiden op het programma staan.

Vertrek is voor alle ritten om 8.30u vanaf het Klaverblad.