Sportieve Outdoor wedstrijd Blesruitermenners

Na een actief Pinksterweekend moesten de Blesruitermenners afgelopen zondag weer ‘aan de bak’ tijdens hun onderlinge outdoorwedstrijd op het land van Piet en Martin Turkenburg aan de Stompwijkseweg.

De mencommissie had een uitdagend en pittig parcours op papier gezet. Met vereende krachten werd dit zaterdagmorgen, na een ‘bakkie leut’ in de hooiberg, opgebouwd. In het parcours waren maar liefst vier hindernissen opgenomen en dan is het zaak deze goed te verkennen en dat is niet voor iedereen even makkelijk, er moest dus vaak meerdere keren verkend worden. Toch waren de hindernissen dusdanig samengesteld dat deze voor iedereen goed te rijden waren en er voldoende keus was een alternatieve route te kiezen.

Zondagmorgen om 9.30 uur startte, onder een stralend zonnetje, Coby van Boheemen als de eerste van de 22 deelnemers. Zoals al gezegd, het was een pittig parcours en de rondgang duurde ook wat langer dan gepland maar het woord stress komt bij menners niet in hun woordenboek voor. Het bleef reuze gezellig, mede door de ‘noodkantine’ die zorgde voor een verkoelend drankje.

Er mocht twee keer gestart worden, velen gebruikten de eerste omloop als een verkenningsronde om bij de volgende rondgang het gas er op te zetten want de tijd, met aftrek van eventuele strafseconden door fouten, bepaalde de einduitslag. Bij de pony’s enkelspan, de grootste groep, was het een spannende strijd om de hoogste eer die uiteindelijk gewonnen werd door Leonie v.d. Berg. Bij de tweespan pony’s ging de winst naar Ger Kappetijn die steeds vaker de onverslaanbaar geachte Jos Stuifzand dwars zit. Maar Jos en natuurlijk Annet zijn pas opa en oma geworden, misschien is de aandacht wat verlegd. In ieder geval Jos en Annet van harte gefeliciteerd. Bij de paarden wist Kitty Smits-Roeling als allerhoogste te eindigen.

Na de sportieve en plezierig verlopen wedstrijd werd alles weer gezamenlijk opgeruimd en het perfect berijdbare land weer in zijn oorspronkelijk staat aan de familie Turkenburg opgeleverd.

Piet en Martin bedankt voor het gebruik van het land en de natuurlijk ook alle vrijwilligers met Danielle en Dirk-Jan als nieuwelingen uit het Wilsveen. Voor de volledige uitslag en meer foto’s kijk op www.blesruiters.nl

Ab Spaan