Toerclub Stompwijk

Vorige week gingen we met de A en B naar Leimuiden. Velen kwamen de vermoeidheid van de tijdrit uit de benen fietsen. De A1 maakte er met 9 man een feestelijke rit van met zomerse omstandigheden en een jarige en een feestneus van eerder die week in de groep. Via wat ongebruikelijke maar leuke fietspaden en een ruime omweg via Alphen en Aarlanderveen kwamen we uiteindelijk langs Bilderdam, waar we onder een stralende zon stonden te wachten op het wisselen van een lekke band. Even later arriveerden we bij ‘De Keizer’ en konden op de terras genieten van onze koffie/cola met punt, ons aangeboden door de jarige. Ook op de terugweg zat het niet mee, met nóg een lekke band, maar we lieten ons niet uit het veld slaan en maakten er opnieuw een leuke route van. Op verzoek van de reservecaptain ging deze route ook nog door de Weipoort, waar hij ons trakteerde op een overheerlijk boerderij-ijsje. De ijsboerderij is prachtig herbouwd en onlangs heropend, maar voor sommigen was het bestaan ervan sowieso een openbaring. Op een bankje in het grasveld smolten we bijna nog sneller dan ons ijsje. Na ruim 100km waren we iets later dan gewoonlijk weer terug in Stompwijk, maar we hadden het er graag voor over. Heren bedankt!

Arno van Rijn

Afgelopen zondag reed Arno, onze vaste “grote” kapitein, de Burgerronde in Zoeterwoude (waar hij een verdienstelijke 8e plaats haalde). Gelukkig hebben we dan altijd een “kleine kapitein”, die het roer van de A1 wil overnemen (bedankt Ronald!). Hij leidde de 14 mannen van de A1 en één gastrijder eerst een stukje langs de A12 om vervolgens over het nieuwe fietspad door Bentwoud, via Boskoop, verder naar Zwammerdam te rijden. Tot daar kenden de meesten van ons de route nog wel. Ook het stukje erna, langs de zuidkant van de Oude Rijn tot aan Woerden fietsen we een enkele keer. Maar toen werden de paden minder gebaand. We reden, op een voor ons nog onbekend fietspad, om de buitenste wijk van Woerden heen, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden op de polders aldaar. We kronkelden verder langs de Kromwijker Wetering, over de Haardijk en langs de Lange Linschoten. Pas na ruim 65 kilometer, en nog een lekke band op één kilometer van de koffiestop, konden we plaatsnemen in de prachtige theetuin De Kwakel. Gelukkig waren de appelpuntjes van een meer dan gemiddelde kwaliteit en grootte, zodat we ook bij de koffie niets tekort kwamen. Het was al aardig warm geworden toen we de terugweg aanvatten. We reden de 100 kilometer tot Stompwijk vol via Oudewater, Hekendorp, Haastrecht, Gouda (langs de Hollandsche IJssel) en weer een stukje langs de A12. Zo konden we ’s middags tevreden terugkijken op weer een hele mooie fietszondagochtend.

Patrick Delanghe

Zondagochtend, de mooiste zondag van het jaar volgens mij, staan er 7 fietsers aan de start om met de C1 te gaan fietsen. Vijf dames en twee heren gaan om stipt 08.30 uur van start door de Bovenmeer richting Zoetermeer. Nu is het nog heerlijk rustig langs deze mooie route. Langs de Intratuin, de Voorweg af richting Nootdorp over de fietsbrug. Dit was gelijk al een goede beklimming van deze brug, test 1. Onder de A12 door langs het voormalige Florida terrein richting Pijnacker en Delfgauw. Toen naar Terlede, daar raakten we het spoor totaal kwijt en kwamen de mooiste fietspaden tegen met metershoge berenklauwen en het prachtige gele koolzaad, een lust voor het oog. Wat is Nederland toch mooi!. Trees heeft haar kunsten in de fotografie hier weer helemaal ten toon gespreid. De fietspaden waren prachtig, lekker breed en mooi aangelegd. Helaas we waren het spoor helemaal bijster, tot 2x toe gevraagd hoe we weer op het juiste pad zouden kunnen komen en jawel, het is gelukt. Daar daagde Bleiswijk op en toen was het een eitje om de Rottemeren te vinden. Het Zeeltje kwam in zicht na 35 kilometer en daar hebben we echt genoten van een heerlijk kopje koffie. De C2 stond toen wij aankwamen al op vertrekken. Via de Rottemeren richting Bentwout en via de Noord Aa naar Stompwijk. Om 12.00 uur waren we terug  in ons dorp en stond er 55 km op onze teller. AL met al een prachtige tocht.

Wim Overdevest

Met 7 fietsers vertrok de C2 als laatste groep van de grote parkeerplaats bij Stompwijk’92. Fijn dat daar genoeg ruimte is om veilig te wachten tot de vertrek tijd.  Wij fietsten via de Bovenmeer, Noord-AA, Zoetermeerse- Noordhovense en Benthuizerplas naar het Bentwoud, waar we bij voetbalvereniging DSO weer de N209 overstaken om vervolgens richting Moerkapelle en Zevenhuizen te rijden. We kwamen al gauw bij de Willem Alexander Baan: een mooie trainingsgelegenheid voor o.a. roeien en open water zwemmen. Op mijn aanraden pakten we de 1e hoge brug (het leek wel een kwakel) maar aan de andere kant waren geen fietspaden. Dat weten we dan ook weer. Via Oud Verlaat kwamen we langs de Rotte te fietsen en gingen wij bij de skibaan de brug over en zo kwamen we na 28 km bij ’t Zeeltje in Bleiswijk aan. Precies 10.00 uur: KOFFIETIJD! Op ’t terras werden we snel en vriendelijk geholpen en vanwege Vaderdag werden er vele gebakjes besteld. Het smaakte heerlijk, maar daar was de prijs ook naar. Terug namen we de Groendalseweg en voor ons een nieuw pad tussen de kassen door, A.H. Verweijweg / J. Poortmanweg, en we kwamen vanzelf op de Munnikenweg uit op de rand van Berkel en Rodenrijs. Nu werd het tijd om richting Zoetermeer te fietsen. Met de watertoren in zicht kwamen we op vele fietspaden van het vroegere Floriade terrein, o.a. Blauweregenpad, bij de A12 uit. Het fietspad langs de rijksweg tot aan het golfterrein van het Westerpark. Tja, dan ruiken we stal alweer. Ik kwam om 11.50 uur thuis met 49,5 km op de teller. De captain nam het lusje door ons dorp mee en klokte bijna 51 km af.  Het was ’n prachtige zomerdag en wij waren op tijd thuis, vóór de ergste drukte en warmte. Vaderdag kon zijn vervolg krijgen. Aanstaande zondag 25 juni staat de Rabobank Sponsor Fietstocht op het programma. De officiële start is 09.00 uur. De C2 wil om 09.00 uur vertrekken, dus kom ruim op tijd om alvast in te schrijven. Het zou natuurlijk GEWELDIG zijn als vele TOERCLUBLEDEN voor EEN GOED DOEL gaan fietsen. Het zal onze TOERCLUB SIEREN, zowel voor ons Stompwijk als in het Groene Hart.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 25 juni kunnen fietsers van alle groepen meedoen aan de Rabosponsortocht met startplek o.a. bij de sporthal. Van harte aanbevolen om geld te verdienen voor je favoriete doel. Voor de A groepen staat ook de clubrit van ±100km naar het Kopje van Bloemendaal op de kalender.