Gezellige Meijendelrit van de Blesruitermenners

Tijdens de geslaagde onderlinge wedstrijd van vorige week zondag werd er door een aantal menners geopperd weer eens een ritje naar Meijendel te maken. Zondag vertrokken acht aanspanningen deels vanuit Leidschendam en Stompwijk richting Meyendel. Halverwege het fietspad door de Horsten ontmoeten de deelnemers elkaar waarna het, na een bakkie, gezamenlijk richting Meijendel ging. Voor een aantal was het de eerste keer en ook nog vaak met een nieuw of jong paard/pony .

Het was dus spannend hoe ze deze, toch best pittige rit, zouden volhouden, maar dat verliep prima allen “tippelde” vrolijk mee met de groep.

In Meijendel werden de paarden en pony’s uitgespannen en konden ze even uitblazen in de nieuwe paardenstal.

Voor de deelnemers de gelegenheid om een verfrissing te nemen en natuurlijk te genieten van een pannenkoek en jawel daarbij begon ook nog de zon even uitbundig te schijnen, genieten dus.

Tijdens de terugrit werd halverwege nog even een stop gehouden om de paarden en pony’s even wat rust te gunnen en de deelnemers te laten genieten van de onvermijdelijke mennersborrel uit de kruik van Koos.

Voor de deelnemers uit Leidschendam stond er bij thuiskomst bijna 35 km op de teller, dus inderdaad een pittige rit.

Maar kennelijk hadden de paarden en pony’s het goed doorstaan want er kon nog een “bokkesprong” af nadat ze in de wei waren gezet.

Het was een mooie en gezellige rit zo aan de vooravond van de Stompwijkse paardendagen.

Ab