Organiseer een vuurwerkvrije buurt

Deze jaarwisseling kunnen bewoners met elkaar afspreken om in hun buurt geen vuurwerk af te steken. Dit kan gaan om een straat, pleintje, speeltuin of stuk groen in de buurt. Bij de gemeente kunnen zij gratis borden aanvragen waarmee het vrijwillige vuurwerkvrije gebied aangegeven kan worden.

Lees 5 belangrijke tips om dit te organiseren.
-Maak met minimaal 3 buren heldere afspraken over het niet afsteken van (knal)vuurwerk in uw omgeving. Zorg ervoor dat alle bewoners in het gebied het eens zijn met de afspraken. Dit is belangrijk voor het slagen.
-Zijn er bewoners die niet mee willen doen? Houd hier dan ook rekening mee.
-Markeer het gebied met borden. U kunt de borden tot en met zondag 22 december 2019 aanvragen via het aanvraagformulier. Daarna hoort u wanneer u de borden bij het Servicecentrum in Leidschendam (Koningin Wilhelminalaan 2) kunt ophalen.
-Neem eventueel contact op met uw wijkagent om de gemaakte afspraken te delen.
-Hang de borden op 31 december 2019 op in uw buurt en haal ze op 1 januari 2020 weer weg.

De gemeente en politie kunnen de afspraken in deze vrijwillige vuurwerkvrije zones niet handhaven. De gemeente gaat uit van de kracht van bewoners zelf.

Aanvraagformulier voor borden

Het nieuwe logo bestaat uit 3 elementen die zijn afgeleid van het gemeentewapen van Leidschendam-Voorburg. Het bovenste element symboliseert de 3 kernen binnen de gemeente en refereert aan de burcht en de kroon in het gemeentewapen. De golvende lijn in het midden staat symbool voor het water, als verbinding tussen de 3 kernen. En onderaan staat een zogenaamde ‘wassenaar’, een historisch symbool van deze gemeente.

De nieuwe huisstijl maakt gebruik van 3 kleuren: koningsblauw, zandbeige en mintgroen. Er zijn ook iconen ontwikkeld, gebaseerd op kenmerkende plekken in onze gemeente.