Wij zijn genomineerd voor de Vliet Awards Vrijwilligersprijzen!

Natuurlijk zijn wij apetrots en willen we u hiervan ook op de hoogte stellen. De volgende tekst voor onze nominatie;

“Met 43 vrijwilligers (5 redactieleden, 3 mensen die nieten en vouwen, 5 bestuursleden en 30 bezorgers) verspreidt Stichting weekblad Dorpsketting al 50 jaar elke week het verenigings- en overig nieuws in Stompwijk. De Dorpsketting zorgt voor de verbinding in het dorp. Alles wordt zelf gedaan: van redactie tot bezorgen.

Stichting weekblad Dorpsketting verspreidt wekelijks het verenigings- en overig nieuws binnen de dorpsgemeenschap in Stompwijk en zorgt daarmee voor de verbinding in het dorp. De Dorpsketting is niet alleen de schakel tussen de verenigingen en de bewoners, maar iedereen kan ‘zijn of haar ei ‘ in het weekblad kwijt. Of dit nu berichtgeving van de gemeente, Adviesraad, een overlijdensadvertentie of een speciaal evenement is. In 2020 bestaat de Dorpsketting 50 jaar en werkt zodoende mee aan een wezenlijke bijdrage van de sociale cohesie in het dorp.

Het weekblad wordt helemaal zelf gemaakt met een vrijwillige redactie die ook het blad zelf drukt, niet en vouwt. Dertig vrijwilligers bezorgen de Dorpsketting huis aan huis in een oplage van 950 stuks. In totaal zijn er 43 vrijwilligers actief.

Recent is de stichting verhuisd naar het nieuwe Dorpspunt in Stompwijk en hier wordt nu wekelijks de Dorpsketting gemaakt.

Naast het weekblad, wordt informatie ook steeds meer via de website www.stompwijk.nl en de facebookpagina verzorgd. Deze heeft inmiddels ruim 1600 volgers. Als dat nog niet genoeg is worden, er ook via e-mail een 150-tal adressen buiten Stompwijk voorzien van de uitgave in PDF-vorm.

Zie ook: https://stompwijk.nl/wp-content/uploads/2016/08/Oliehoek-Leo-27-08-2016.pdf.”

Leo en Petra Oliehoek– van Es, inmiddels al bijna 50 jaar de drijvende kracht achter ‘De Dorpsketting’.

(Foto gemaakt in de voormalige redactieruimte in de pastorie.)