Nieuwe rol voor juryleden bij Vliet Awards 2019

Zonder juryleden kunnen de Vliet Awards 2019 op donderdagavond 13 februari 2020 niet uitgereikt worden. De huidige juryleden bestaan uit: Edwin van de Graaf, Alexander Wagenaar en Henry Steffens.

“Mijn doel voor de Sportprijs: Sport verbroedert en verbindt! Je presteert, support en inspireert elkaar waarbij het plezier altijd voorop staat, ongeacht het niveau. Binnen een vereniging is vaak een sociale en maatschappelijke cohesie wat kan helpen bij het vinden van werk of een opleiding, maar ook bij het tegengaan van eenzaamheid. Er worden vaak duurzame vriendschappen gesloten. Daarom is sporten is belangrijk.” aldus Henry Steffens (voorzitter RKAVV).

Nieuwe rol van de juryleden
Dit jaar is de rol vanuit de juryleden anders dan voorgaande jaren. De categorieën waar mensen sporters voor kunnen aandragen zijn: Sporter, Sportteam, Onbeperkte topper en Sporttalent. De juryleden maken vanuit de aangedragen sporters een shortlist. Op deze shortlist staan de kanshebbers. Edwin de Graaf (Sportman 2016): “Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor de sportprestaties van alle sporters binnen de gemeente. Deze verkiezing is een mooi middel om de sporters in het zonnetje te zetten en de aandacht te geven die ze verdienen.” Uit onderstaande stappen komt de uiteindelijke winnaar per categorie naar voren:

De jury deelt per categorie punten uit wat een derde mee telt voor de einduitslag;
De voorzitters van de sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg brengen hun stem uit op de shortlist en bepalen zo ook een derde van de einduitslag;
Het publiek kan binnen een vastgestelde termijn hun stem uitbrengen. De volgorde van de stemming levert ook punten op. Dit is een derde bepalend voor de einduitslag. Stemmen kan vanaf eind januari.

Alexander Wagener (sportjournalist): “Het is weer een eer om alle inzendingen, en dat waren er meer dan vorig jaar, te bekijken en te beoordelen. Dat ik ieder jaar weer voor de jury gevraagd wordt vind ik ontzettend leuk. U als publiek mag ook jureren. Doe het en maak er gebruik van.”

Uitreiking
De Vliet Awards worden mogelijk gemaakt door SenW, Gemeente LV, Stichting Leidschendam-Voorburg Events en Festivals en Vrijwilligerspunt.
In sporthal De Kastelenring in Leidschendam vindt de uitreiking plaats.

De Vliet Awards bestaat voor een gedeelte uit de Sportprijs en voor een ander gedeelte uit de Vrijwilligersprijs.
Meer informatie vindt u op: www.vlietawards.nl.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Behaalde prestaties 2019 door Jelsie:
2019 was beter dan 2018. Op het Nederlandse kampioenschap (NJJK) heb ik 10 medailles gehaald. 5x goud (50 vrij, 50 vlinder, 100 rug, 200 en 400 wissel) 2x zilver (50 rug en 100 vrij) en 3x brons (50, 100 en 200 school).
Afgelopen december heb ik op het NJJK lang bad wederom 5x goud behaald (50, 100 vrij, 50 vlinder, 50 en 100 rug) en daarnaast nog zilver op de 200 rug en brons op de 200 wissel.
Op beide NJJK’s heb ik het medailleklassement gewonnen en werd daarmee uitgeroepen als beste zwemster van mijn leeftijdscategorie.
De KNZB heeft mij in 2019 een plaats gegeven bij het regionale trainingscentrum omdat de KNZB in mij een talent zien waar ze graag mee aan de slag willen.

Waarom zou je op mij stemmen:
Op de twee Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschappen won Jelsie 10x goud, 3x zilver en 4x brons en 2x het medailleklassement.
De KNSB heeft in haar een groot talent gezien door haar een plek te geven in het regionale trainingscentrum.

Het was bijzonder dat Jelsie ondanks haar ziekte bleef geloven in goede prestaties. Deze tegenslag met haar ziekte heeft haar mentaal sterker gemaakt en ze is klaar om in 2020 limieten te zwemmen voor de Europese jeugdkampioenschappen in juli 2020.

U kunt nu al uw stem uitbrengen op uw favoriete sport(st)er of vrijwilligersorganisatie. Waarbij we natuurlijk Jelsie van Ruijven en onszelf onder de aandacht willen brengen. Het ‘stembureau’ blijft open tot en met 2 februari.