Lente

Het is lente en net als elk voorjaar komen de bloembollen uit en krijgen de bomen bloesem. En toch .. er klopt iets niet. Geen vrolijke mensen, geen spelende kinderen buiten. Het Corona-virus heeft iedereen in zijn grip. We gingen steeds verder over de horizon met auto, boot of vliegtuig op pad. De afstanden werden groter en groter en eigenlijk steeds kleiner en kleiner doordat het zo eenvoudig ging. Nu ben je groot als je in je eigen kleine omgeving blijft en dat is wennen voor iedereen. Ons dorp, ons land en de hele wereld staat op zijn kop door iets heel kleins, maar onzichtbaar en zo ongrijpbaar. Laten we met z’n allen zorgen dat het zo gauw mogelijk voorbij is door afstand te houden, elkaar te ondersteunen waar nodig.
Al kunnen we dan nog niet genieten van het voorjaar, we kunnen het wel in huis halen met voorjaarsbloemen van de Passie. De Coop is gelukkig nog open en bezorgt eventueel aan huis, kapster Andrea heeft een aangepast programma en de Bles is open voor het afhalen van snacks of complete maaltijden tegen een mooie prijs. De school, het Dorpspunt, Stompwijk’92, de kerk, het is allemaal tijdelijk gesloten en ons verenigingsleven ligt stil.
Jeroen de Gier heeft in de Bles samen met Leo Oliehoek van de Dorpsketting een Stompwijk Corona Podcast opgezet en daarmee kan iedereen op de hoogte blijven over het hoe en wat betreffende Corona in Stompwijk. Een prachtig initiatief. Er is afgelopen week elke dag een uitzending geweest en er is al veel naar geluisterd. De laatste uitzending was met Jeroen Janson vanuit het LUMC waar hij werkzaam is als hoofd van de IC. Een verhaal vanuit de frontlinie dus. Probeer toch een beetje te genieten van de lente, blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Ria Luiten