Biologische najaarsbloembollen

Doe mee, online samenaankoop

Krijg jij ook spontaan buitenkriebels als per seizoen de bloembollen hun kleurrijke kopjes opsteken? Dat bloembollen de tuin kleuren ziet iedereen, maar wist je dat bloembollen ook dienen als voedsel voor insecten?

Hoe start je met bloembollen in de tuin, welke soorten passen waar en hoeveel plant je er? De Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) heeft veel kennis in huis over ecologisch en biologisch tuinieren en werken met bloembollen. Er worden regelmatig lezingen, workshops en cursussen georganiseerd voor leden en niet-leden in de regio Den Haag. Komend seizoen start Velt bij Buitenplaats Molenwei in Leidschendam ook met een programma wat i.v.m. de coronamaatregelen is uitgesteld. Het aangepaste programma volgt op een later moment.

Wel kunnen nu al online biologische najaarsbloembollen besteld worden die na de winter opkomen. Het door Velt samengestelde bloembollenassortiment staat dicht bij de verwilderde soorten bollen wat tal van voordelen biedt voor insecten, en die winterhard zijn.
Velt nodigt u uit om mee te doen met de online samenaankoop van bloembollen zodat u zeker bent van 100% gecertificeerd biologisch. Tot 20 mei kunt u online op https://bloembollen.velt.be bestellen. Velt leden krijgen tot 20% korting. Wilt u lid worden en genieten van de Velt voordelen? Aanmelden kan op www.velt.nu.

Het afhalen van de najaarsbloembollen kan vanaf oktober op Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg 27 in Leidschendam.
Voor bloembollen tips www.velt.nu/categorie/biobloembollen