Een Goede Vrijdag

Anneke van den Bosch- de Boer is weer thuis. Er is twee weken geleden een oproep geplaatst in de Dorpsketting om naar de onfortuinlijke Anneke een kaartje te zenden. Ze is nu bijna 4 weken geleden in de badkamer gevallen en de pen in haar bovenbeen van haar nieuwe knieprothese en het plaatje met 6 schroeven aan de zijkant was gescheurd. Dit gebeurde midden in de nacht, gelukkig kon zij Guus wakker bellen en hij heeft een ambulance gebeld.

Na een operatie was zij 60 hechtingen rijker en kreeg ze het advies om haar been 6 weken niet te belasten. Een opname in verpleeghuis Rijn en Vliet was de oplossing. Op dat moment waren er al 2 bewoners aan corona overleden. Eerst mocht zij nog van haar kamer naar de tuin, maar later haar vrijheid werd steeds meer ingeperkt tot de paar vierkante meter van haar kamer.
Afgelopen vrijdag moesten de hechtingen eruit in het ziekenhuis en toen zij terug kwam bij het verpleeghuis was de toegang nog strenger bewaakt. Ze voelde zich hier helemaal niet goed bij en ze vroeg zich af of het hier binnen wel veilig zou zijn en gaf aan liever naar huis te gaan. De verpleegkundige bevestigde dit dat het thuis veiliger zou zijn.

Ze heeft haar zoon Gert-Jan gebeld en hij is haar direct komen halen.
Ze moet nu 14 dagen in thuis isolatie blijven en ook Gert-Jan, hij mag in die tijd zijn vrouw en kind niet zien of vasthouden. Een neef die bij Intratuin werkt heeft een rolstoel gebracht zodat zij zich binnenshuis kan redden.
Het aftellen is begonnen, over 10 dagen mag ze weer bezoek ontvangen.

Ik zag haar gisteren in de deurpost zitten met vriendin Ria van der Helm buiten op het bankje en ja zo kan het ook. Ze voelt zich goed, heeft geen verhoging en ja het blijft een rare toestand.

Dus een nieuwe oproep:
staak het zenden van post,
maar zwaai uitbundig als u voorbij loopt of fietst, Dr. Van Noortstraat 103.

Petra