J.O.Y. weer actief!

Afgelopen zaterdag hebben we opnieuw van ons laten horen op de Zwanebloem, Pinksterbloem en Akkermunt.
De zanggroep van Carmen Olyhoek, J.O.Y., had een manier gevonden om, met de coronaregels in acht,  een optreden te verzorgen. Twee aan twee werd een lied verzorgd. Het lied ’Alles ziet er anders uit als de zon schijnt’ zingt natuurlijk wel heel anders als de spetters om je oren vliegen. ‘Het dorp’ van Wim Zonneveld mocht natuurlijk niet ontbreken en er was een Beatles medley. Er werd vrolijk meegezongen. Ook kwamen de beentjes in beweging en gingen de armen in de lucht. En daarmee was het effect bereikt.
Het zingen in een groep is makkelijker en klinkt steviger, maar dat maakte zaterdag niet uit. Er werd eerst gezongen voor de Zwanebloem, waar een aantal bewoners van de Pinksterbloem al was komen kijken, en in verband met het dreigende weer zijn we direct doorgegaan naar de Akkermunt.
Hier werd het repertoire onder een paraplu herhaald.

Extra mooi was het lied van 17 miljoen mensen gezongen door Carmen met de aanvangstekst:

Ik zou eigenlijk juist nu een arm om je heen willen slaan
Zoveel nieuws, zo stil is het op straat
Een elleboog was nooit zo beschaafd,
en er is wel meer raars want
Ik bel m’n moeder met een trilling in de stem
Door wat er moest van de minister-president
Goed bedoeld, stiekem best een beetje eng

En ik denk aan alle zorg om gezondheid en banen
Op televisie is nu alles zo beladen
Ik denk aan grootmoeders en vaders
Maar gek genoeg brengt het ons samen

Ze zong dit voor haar moeder (en vader) en later voor haar schoonmoeder, en dan krijgt het een extra diepere betekenis, want ja het zijn immers nare tijden. Ook bijzonder was het lied ‘Hand in hand kameraden’, dat op speciaal verzoek voor Leo Oudshoorn werd gedraaid.
Zijn zusjes waren er ter ondersteuning en er werd door de straat hard meegezonden voor hun buurman.

Zo hebben we tussen de regendruppels door toch voor wat zonnestralen kunnen zorgen. Met dank aan Vlietwensen voor hun financiële bijdrage om de geluidsinstallatie te ondersteunen.

Hier een link naar het filmpje van Jacques op Stompwijk.nl https://stompwijk.nl/index.php/2020/04/20/stompwijk-zingt-vrolijk-verder/

Petra Oliehoek- van Es