Beste Koning Willem Alexander

Ik heb een mooie tekening voor mijn oma gemaakt en de postduif heeft deze bezorgd. Oma was er zo blij mee. Oma, wat is Corona eigenlijk? en oma heeft in Jip en Janneke taal proberen uit te leggen wat het is. Mama heeft mij en oma geleerd te video bellen en zo kunnen we elkaar toch zien en naar elkaar zwaaien. Dat is leuk.
Koning, u heeft ook kinderen, doen zij ook aan videobellen met oma? Wij hebben ook een tekening voor u gemaakt en mijn broertje en zusje hebben ons verkleed als ridders en toverfeeën en zo konden we onze tekening toch bij uw paleis brengen. Weet u wel dat ridders heel sterk zijn en iedereen kunnen beschermen? En we zijn Corona helemaal niet tegengekomen, die had zich denk ik verstopt toen die ons aan zag komen. Ik denk dat Corona een beetje bang is voor ons Ridders. Toen we weer thuis waren moesten we ons weer omkleden want de lessen van school begonnen via de computer.
Dag Koning, de groetjes aan de Koningin en uw kinderen.

Schuilt in ieder mens niet een beetje kind, hoe oud je ook bent? Kinderen spreken de waarheid zegt men altijd, ze brengen het zo mooi onder woorden. Ook in deze tijd, vol angst voor het Corona virus. Kinderen zijn er niet zo bang voor maar zijn meer bezig met het feit dat ze opa en oma missen en wie had gedacht dat ze zelfs school zouden missen? Ze missen hun juf en hun vriendjes en vriendinnetjes. Waar wij als volwassenen meer bezig zijn met het aantal slachtoffers wat het corona virus teweeg brengt en hoe lang het allemaal gaat duren, zijn zij met hele andere dingen bezig.

Ik heb mij de laatste weken geprobeerd te verplaatsen in de gedachten en gevoelens van een kind en ik moet zeggen, dat is een aparte ervaring.
Zomaar een gedachte hoe een kind zou kunnen denken en als alle volwassenen daarin meedoen dan wordt het allemaal een stukje minder erg, misschien……..

Agnes Hofstede