Bijbelpraatje

Hallo lieve kinderen,

Nog even en dan is het ……..Moederdag! Laat mij toch maar eerst eens vragen: “Hoe gaat het met jullie, jullie ouders, vrienden, familie en allemaal?”

Goed, hoop ik want dit is een weekje waarin er weer veel te doen valt! Dat is  zeker goed zo, dan hoeven wij niet steeds aan dat nare virus te denken!

Alvast is erop  maandag 4 mei, de Nationale  herdenking, van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog geweest.

Dan is er op dinsdag 5 mei, de Nationale Bevrijdingsdag, (dan wordt er feest gevierd, omdat Nederland toen werd bevrijd.) Moeilijk hé? Vraag  wederom aan papa, opa , mama of oma om nog meer hierover te vertellen of voor te lezen!

Dan…….zondag 10 mei……. Moederdag!

Vervolgens is het deze hele maand mei, Mariamaand! Weten jullie nog wie Maria is? Natuurlijk is Maria, de moeder van onze Here Jezus, die met Kerstmis als een kindje in een kribbe bij ons op aarde is gekomen. Intussen was Hij een man geworden en stierf om onze zonden aan het kruis! Jezus is met Pasen weer verrezen en weten jullie dat deze zondag alweer de vierde zondag na Pasen is? Deze zondag wordt gezien als de Roepingszondag! Dat wil zeggen, dat er een stemmetje in de hartjes van de mensen is, die de mensen oproept om iets  goeds te doen of om iets goeds te worden. Bijvoorbeeld, iemand wordt meester, juf, dokter of bakker, als hij naar dat stemmetje luistert. Het is eigenlijk bedoeld om mensen op te roepen om Gods werk te doen, zoals priester of pastoor te worden, of voor armen of zieken te zorgen.

Kijk maar hoe goed de mensen elkaar nu helpen, omdat ze ook naar het stemmetje in hun hartje luisteren! Dat is ook zo met jullie, al ben je nog klein! De mensen zeggen dat het de stem  van God is, die in jouw hartje spreekt! Dat stemmetje zegt dan misschien: “Doe je best op school. Wees lief voor anderen. Kijk hoe je zieke mensen blij kan maken.”

Dat geldt ook voor Moederdag!

Je moet niet alleen op deze dag, lief voor moeder zijn en heel veel cadeautjes geven. Op andere dagen moet je ook lief zijn, dan is mama extra blij!

De Here God zegt ook: ” Eer uw vader en uw moeder”.  Hij wil dat wij netjes praten en omgaan met onze ouders en ook dankbaar zijn voor wat zij voor ons doen! Als jullie mee helpen met opruimen, de afwas doen en andere dingen, al is het een beetje  moeilijk. Als je dat goed probeert, dan word je zelf ook heel blij! Kijk maar, dat lukt heus wel! Het zijn de kleine dingen die het doen!

Knutselen: Nou, je kan van alles doen wat je leuk vindt om mama een leuke Moederdag te bezorgen!

Ik geef slechts twee voorbeelden, maar op internet kan je naast deze, nog zoveel ideetjes vinden. Dus kies maar! Vraag aan jouw broer of zus om mee te helpen! Succes!

Nou, veel plezier zeg ik dan! Ik wens jullie een hele fijne, gezegende week toe en een FIJNE MOEDERDAG met jullie mama’s! 

Groetjes en veel liefs, Olivia, (Voorleesjuf