Bijbelpraatje

Hallo lieve kinderen,

Hoe is het op school geweest? Hoe was ’t om jullie vrienden, juffen en meesters weer te zien? Heel anders hé, om met zo weinig kinderen in de klas te zitten en dan nog eens anderhalve meter van elkaar! Heel vreemd gevoel, alsof je helemaal op een nieuwe school moet beginnen? Weet je wat, schrijf ook hierbij een leuk verhaaltje, hoe deze  eerste schooldag voor jou is geweest. Stuur dit dan op naar de Dorpsketting als je wilt. Zo kan iedereen dan lezen hoe het met jou, zo’n  eerste dag op school is gegaan! Niet bang zijn! Doen hoor!

Weten jullie dat er weer een ander feestje van de kerk op komst is? Nou, dat is  ‘Hemelvaart’ , dat is al aanstaande donderdag. Wat wil dat allemaal nou zeggen? Wel, zoals ik al eerder heb verteld weten jullie dat Jezus met Pasen verrezen is. Hij was weer levend geworden! Daarna bleef Hij nog veertig dagen op aarde en bezocht Zijn vrienden ook weer, die eveneens Zijn  leerlingen waren. Nou, de laatste dag toen Hij nog op aarde was met alle leerlingen, bracht Hij ze naar een berg net buiten de stad. Hij zei: “Over een paar dagen worden jullie gedoopt met de Heilige Geest! Tot die tijd moeten jullie in Jeruzalem blijven!”

Zeg lieve kinderen, ik vertel er even bij dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is. Dat is een heel mooi land om met vakantie naar toe te gaan! Ik ben er ook naar toe geweest. Prachtig hoor! Nu even dit: Jullie hebben kinderen wel eens gedoopt zien worden met ….. ja, met water! Alleen zouden deze leerlingen van Jezus niet met water worden gedoopt, maar met de Heilige Geest! Dan  is het Pinksteren! Het is best ook een spannend verhaal, daarom vertel ik jullie de volgende keer meer hierover!

Verder zei Jezus tot zijn leerlingen: “De Heilige Geest zal jullie kracht geven, om over de hele wereld te vertellen wie IK ben en wat jullie met Mij hebben meegemaakt. De mensen moeten dit weten en proberen te leven zoals IK het heb laten zien. Goed en lief zijn voor elkaar, eerlijk zijn en nog veel meer! IK beloof dat IK terug kom op aarde!” Daarna zegende Jezus hen!  Jullie weten toch hoe de pastoor dit doet aan het eind van Heilige Mis? Ik denk dat het toen ook zo is gegaan! Nadat Jezus Zijn vrienden gezegend had, kwamen er wolken naar beneden en die namen Jezus zo mee de lucht in naar de hemel!

Dat moet toch een prachtig gezicht zijn geweest, denk ik! Natuurlijk bleven de leerlingen kijken, totdat Jezus verdwenen was!

Opeens kwamen twee mannen met witte kleren aan, die vroegen: “Waarom kijken jullie naar de hemel? Wees niet bang! Op een dag zal Jezus terug komen, op dezelfde manier zoals hij is weggegaan!”

Hoi jongens en meisjes, het lijkt mij beter nu hier met dit verhaal te stoppen. Wie meer wil weten, vraag weer aan jullie mensen, dit voor jullie op te zoeken en voor te lezen uit de Bijbel! 

Volgende keer praten wij ook weer verder. Bid elke dag. 

Knutselen: Hier een voorbeeld van een Hemelvaartknutselwerkje. Succes!

Okay, dat was ’t! Gods zegen en veel plezier! Houd je aan de Corona – regels en blijf gezond! 

Hartelijke groet en veel liefs!

Olivia, (Voorleesjuf)