Bijbelpraatje

Hallo lieve kinderen,

Alles goed? Vast wel!

Is het jullie nog gelukt een leuk verhaaltje te maken over de eerste schooldag, na zo’n lange tijd thuis te zijn gebleven? Schrijven en opsturen naar de redactie van de Dorpsketting kan nog altijd hoor. Wees niet bang en probeer het maar nog een keertje! Succes!

Nu het feest van Hemelvaart alweer voorbij is, wil ik zoals beloofd een praatje maken over Pinksteren! Pinksteren wordt zondag 31 mei, ook weer gevierd door de mensen die in de Here God geloven. Alleen moeten wij de viering, dat is de Heilige Mis, nog thuis via de televisie bijwonen. Geeft niet! Hierdoor krijg je toch het gevoel op zo’n mooie dag, ook met God en andere mensen verbonden te zijn! Dat is zeker mooi!

Ja, maar nu Pinksteren! Wat is dat nou precies?

Wel, uit mijn vorig Bijbelpraatje weten jullie dat Jezus bij Zijn Hemelvaart, aan de apostelen had beloofd, dat zij met de Heilige Geest gedoopt zouden worden en dat zij kracht zouden ontvangen en dat zij in de stad Jeruzalem moesten blijven, tot dat dit alles gebeurd zou zijn. De apostelen konden niet wachten, omdat zij graag aan de mensen over Jezus wilden vertellen. Gelukkig dat zij niet weg waren gegaan, want toen ze boven in het huis waren waar  ze altijd samen kwamen, kwam er plotseling een windvlaag aanwaaien, alsof het een soort stormwind was! Wat gebeurde er toen? Neen, je raadt het niet! De hele kamer vulde zich met een heel groot vuur dat zich weer in kleine vlammetjes, net als in tongetjes, verdeelde. Dit was het moment waarop God zijn belofte vervulde! Alles werd verlicht! Wat schrokken de apostelen, maar zij hadden geen tijd om bang te zijn, want de vlammetjes zweefden boven ieders hoofd, ze waren opeens heel blij en konden ook nog meteen verschillende talen spreken! Ja, ze werden in  een keer wijs en knap! Nou, het was de Heilige Geest die op hen was neergedaald! De apostelen werden er heel vrolijk van! Zij kregen de kennis om aan iedereen op de juiste manier over Jezus te vertellen, zodat alle mensen hen konden verstaan en begrijpen!

In die zelfde tijd, kwamen er heel veel mensen in Jeruzalem bij elkaar om het Joods Oogstfeest  te vieren, dat zij het Pinksterfeest noemden. Het is een feest waar de mensen alle rijpe fruit, groenten tarwe enzovoorts, dat zij voor de eerste keer van het veld hadden geplukt, (geoogst) aan God gingen opdragen, omdat ze blij en dankbaar waren dat alles zo goed gegroeid was!

Intussen waren de apostelen naar buiten gekomen om het Grote Nieuws over Jezus aan de  mensen te vertellen! Wat was het daar toch een drukte door al die mensen! Deze mensen keken zeer verbaasd, toen zij zagen dat de apostelen zo vrolijk waren en ook nog zo konden praten dat iedereen hen kon verstaan! Sommigen dachten dat de apostelen dronken waren, maar dat waren ze echt niet, Toen vertelde Petrus, die ook een leerling was van Jezus, het Goede Nieuws over Jezus aan de  mensen. Hij zei ook: ” Laat u dopen, in de naam van Jezus Christus. Hij zal uw zonden vergeven en u zal de Heilige Geest ook ontvangen!” De mensen die Petrus geloofden, werden gedoopt! Zo werden het er heel veel, wel meer dan duizend! Ook deze mensen vertelden elke dag aan anderen over Jezus. Ze waren erg blij dat ze over Jezus konden vertellen en dankten God daarvoor!

Wat een spannend verhaal zeg!

Gelukkig ontstond er geen brand, want daar was dat vuur niet voor en deden de vlammetjes geen pijn!

Wil je ook als Jezus zijn?

Bid dan dit gebedje elke dag tot de Heilige Geest, totdat het weer Pinksteren is, dus tot aanstaande zondag:

Heilige Geest, kom ook in mij.

Maak me wijs en maak me blij

want ook ik wil aan ’t vertellen gaan

wat Jezus ons heeft voorgedaan,

zodat mensen ’t kunnen weten

om zo nooit meer te vergeten:

Dat wij als Jezus moeten leven

en elkaar veel liefde geven!

O Heilige Geest, wil bij mij komen

en voor altijd in mijn hartje wonen!

Kom heilige Geest , kom gauw bij mij,

maak me wijs en maak me blij!

Amen.

Dat was ’t dan!

Gods Zegen, Fijne Pinksterdagen, veel plezier, succes en…….. Blijf Gezond!

Hartelijke groet en veel liefs,

Olivia, (Voorleesjuf)