Bedankt!!!!!

Zo halverwege deze coronatijd, hopen we althans, en nu we ook van de huisarts groen licht hebben gekregen om onze thuisisolatie wat te versoepelen, vind ik het hoog tijd om eens een aantal mensen te bedanken die deze periode voor mij /ons wat dragelijker maken.

Allereerst mijn moeder, daar kunnen we altijd terecht, nu dan voornamelijk telefonisch maar voor een praatje, een lach en een traan als we het even niet meer zien zitten, al is het midden in de nacht, bel maar. ’s Nachts moet ik dan wel wat harder praten want dan heeft ze haar gehoorapparaatjes niet in, haha, maar het gaat om het principe. Ik kan niet wachten tot ik haar strakjes weer in het echt kan zien, okay met anderhalve meter afstand ertussen maar toch…..

Dan mijn zus, wat zij voor ons doet is met geen pen te beschrijven en eigenlijk zijn er geen woorden voor te vinden om haar te bedanken. Op elk door ons gewenst moment komt ze naar Hoogmade racen, met boodschappen, medicijnen, een bloemetje als steuntje in de rug. En passant maakt ze ook nog wat kapotte kleding ( want omgaan met naald en draad is aan mij echt niet besteed) en maakt ze 60 kaartjes waar ik een speciaal doel voor heb. Wat dat is dat blijft nog even een verrassing voor een aantal mensen, maar leuk is het wel. Niets is haar teveel. Ze is zelfs een keer op de fiets gekomen, 5 kwartier over gedaan samen met haar zoon. Dankjewel!

Dan een tweetal vriendinnen, ik noem bewust geen namen want diegene om wie het gaat weten het wel. We spelen Wordfeud op de telefoon, chatten of bellen tussendoor en delen met elkaar vreugde en verdriet. Wat de een ervaart kan de ander ook weer helpen. Zo bijzonder in deze tijd.

Ook de redactie van de Dorpsketting wil ik bedanken. Elke week weer maken ze van alle ingezonden stukjes een prachtig boekje dat door het hele dorp graag gelezen wordt en als dat niet mogelijk is dan biedt Internet en facebook ook nog een uitkomst om op de hoogte te blijven van alles wat er in het dorp gebeurt. De Ketting heeft nog nooit zo vol gestaan met verhalen en foto’s van initiatieven om, vooral de ouderen onder ons, te vermaken en ervoor te zorgen dat ze niet vereenzamen. Maar de jongeren en kinderen genieten net zo hard en het is super leuk om dat in de Ketting terug te lezen. Petje af!

En tot slot de leden en de overige bestuursleden van de Ouderen Soos. Met een aantal leden is een soort van vast contact ontstaan wat zowel de beller als mijn persoontje heel goed doet. Een praatje, ook al is het maar over het weer, kan zo een hele dag weer goed maken. En het bestuur weet elkaar ook te vinden in deze tijd, we horen erbij en Trees kwam ook bij ons in Hoogmade een bloemetje brengen om ons een hart onder de riem te steken. Lief!

Henk en Agnes Hofstede