Hallooooo lieve kinderen

Hallo, Hallo, gaat het goed? Zeg, eigenlijk is het tijd voor een feestje! Weten jullie wel waarom? Denk maar eerst even goed na! Ik hoor het al: “De scholen gaan nu weer helemaal open en jullie kunnen  met alle vriendjes, vriendinnetjes, meesters en juffen wederom samen aan de slag gaan! Ja, dat is echt een feest, maar er is nog een feest! Toch denk ik niet dat jullie dat zullen raden, daarom verklap ik het zelf maar!

Nou, ik vind dat het feest is omdat dit nu al ons tiende Bijbelpraatje is! Hoera!

Dit vind ik fijn, aangezien wij via dit krantje al 10 keer over Jezus, die ook God is, hebben kunnen praten! Leuk hoor en dat maakt me blij omdat ik over Jezus vertellen kan! Ik hoop dat jullie het net zo fijn vinden als ik!

Intussen hebben wij al over heel veel kunnen praten, zoals: Pasen, de ongelovige Thomas, de Emmausgangers, Maria – maand, Levende Stenen enzovoort, maar ook over Pinksteren met de nederdaling van de Heilige Geest over Maria en de apostelen! De Heilige Geest helpt ons hoe wij, zoals jullie al weten, net als Jezus kunnen leven. Juist omdat het zo moeilijk is, heeft  Hij ons zijn vrucht gegeven! Weten jullie nog wat dat is? Prima hoor! Dat zijn de woorden die ons hierbij helpen.

De vorige keer, hebben wij over …… ja, over de “Liefde” gepraat en zoals beloofd, praat ik vandaag over de “Vreugde of Blijheid.” Wanneer ben je blij? Hebben jullie al hierover nagedacht? Dat is niet moeilijk he? Ik hoor jullie al wat opnoemen zoals: Blij zijn en vreugde hebben als ik jarig ben en heel veel cadeautjes krijg! Spelen met leuke vriendjes. Mooie kleren of schoenen kopen of krijgen. Naar balletles, muziekles of paardensport gaan. Goede cijfers op school halen. Mee doen met Carnaval of andere leuke dingen! Nou zeg, dat zijn er heel veel en toch is nog niet alles genoemd, waar je blij van kan worden! Toch zou je ’t niet denken, maar dit is niet de blijheid waar Jezus het over heeft!

Jezus praat over een andere blijheid, waarmee de Heilige Geest ons wil helpen het goed te doen! Al de dingen die wij net hebben opgenoemd, dat geeft blijheid dat van buitenaf komt. Jezus wil graag dat wij van een blijheid genieten, die van binnen uit ons komt, dus…….uit ons hartje! Die vreugde, geeft Jezus ons en dat is de beste vreugde! Dat wil zeggen dat je moet proberen om andere mensen blij te maken. Kijk wat je aan andere mensen kan geven, Probeer te helpen met boodschappen doen, helpen opruimen, net als bij ‘moederdag’!

Jezus zegt, dat je niet alles moet willen hebben, maar dat het ook mooi is te willen geven! Geniet ook van de zon, de bloemen en de vogels en dat je gezond bent! Ga niet meteen mopperen, als iets niet naar wens gaat !

Dat alles maakt je van binnen blij, zoals Jezus dat doet. Al ben je dan verdrietig of ziek, dan ben je toch van binnen blij en dat maakt je sterk, dan is het net alsof je jouw pijn niet meer voelt!

Okay, zo is het genoeg! Een ander keer weer verder! Probeer het maar! Succes!

Jezus is ook mijn vriend en daar ben ik zeer dankbaar voor!

Ik heb een leuk liedje voor jullie en een letterpuzzel, omdat het feest is vind ik! Tik bij Google in: “Nederland zingt: Blij blij, mijn hart is altijd blij.” Dit liedje wordt door kinderen gezongen en het zou fijn zijn dit samen met ze te doen!

Daar word je ook blij van!

Okay, dat was ’t! Blijf blij en Gezond! Succes met het liedje en de letterpuzzel! Gods zegen en tot de volgende keer!

Groetjes en veel liefs,

Olivia

(Voorleesjuf)