Heropening De Bles – regelgeving

We zijn alweer twee weken open en hebben wat pech gehad met tegenvallende weersomstandigheden. Op zonnige momenten worden onze terrassen goed gevonden, maar helaas hebben we pas een paar mooie dagen van het terras kunnen genieten.

Verder wordt er gelukkig nog steeds veel eten afgehaald en komen er gelukkig ook veel mensen bij ons eten. Waarvoor dank. We houden ons in het restaurant en op het terras aan de coronaregels en dat leidt nog wel eens tot discussie. Mensen komen met elkaar in één auto aan en mogen dan vervolgens niet bij elkaar aan tafel of mensen kiezen er liever voor om thuis met elkaar te gaan eten als ze horen dat het bij ons niet kan. Wij vinden het allemaal enorm vervelend om niet soepeler om te kunnen gaan met de regels. We weten dat er veel horecaplekken zijn waar ze de regels veel soepeler hanteren en dat maakt de discussie dan ook extra moeilijk.

Eerlijk gezegd hadden we gehoopt (en er eigenlijk ook op gerekend) dat nu, twee weken na het heropenen van de horeca en het uitblijven van impact op de zorg, de regels zouden versoepelen en we wat meer mensen aan één tafel zouden mogen toestaan. Zeker op het terras.

Voor mij is het echt onbegrijpelijk en frustrerend dat deze stap niet gezet wordt door het kabinet, maar helaas telt mijn mening niet in deze discussie. Het maakt ons werk soms wel iets minder leuk op dit moment. Het zit niet in onze gastvrije bedrijfscultuur om geen oplossing te kunnen vinden voor behoeftes en wensen van onze gasten, maar in dit geval kan dat niet en zullen we blijven verzoeken om verder uit elkaar te gaan zitten en accepteren we dus niet teveel gasten aan dezelfde tafel. Hoe vreselijk we het ook vinden om dat te moeten doen. Het is helaas de wetgeving en daar zullen we ons aan houden. Wij vragen uw begrip en uw medewerking. Neem het ons niet kwalijk, wij zouden het zelf ook graag anders zien. Ik zou graag kunnen schrijven dat het allemaal voor uw en onze veiligheid is, maar door de inconsistente keuzes van het kabinet een de schijnbare willekeur aan versoepeling geloof ik daar persoonlijk niet meer in.

Bezorgen

Het terras in coronatijden

De reden dat we zijn gestopt met het bezorgen van maaltijden en u alleen maaltijden kunt afhalen bij De Bles is dat we niet iedere dag personeel beschikbaar hebben om eten weg te brengen op de drukke momenten. De collega’s met rijbewijs staan immers weer volop in de bediening en keuken. Het soms wel en soms niet kunnen aanbieden van bezorging leek ons inconsequent en daardoor verwarrend en daarom hebben we beslist daar nu mee te stoppen. Bent u vanwege gezondheidsredenen echt niet in staat om eten af te halen, bel dan even ruim van tevoren om te overleggen of we toch een uitzondering kunnen maken. We willen altijd zorgen voor de ouderen en zieken in het dorp en vinden dan vast een oplossing.