Jacques van Herten

Vandaag hebben wij het droevige bericht ontvangen dat afgelopen zondag Jacques van Herten is overleden aan de gevolgen van een zeer zeldzaam voorkomende hersenziekte (Creutzfeldt Jakob). 

Jacques is in Stompwijk vooral bekend geworden vanwege de vele filmpjes, die hij in onze regio maakte samen met Petra Oliehoek- van Es in opdracht van Midvliet-TV. Recent nog maakte hij opnames van o.a. het draaiorgel-concert bij de ouderenwoningen in kader van Corona. De Docu-serie ‘Boeren tussen Steden’  is voor het grootste deel zijn werk geweest en is met veel waardering bekeken op o.a. www.stompwijk.nl waar veel van zijn werk is terug te vinden.

Begin mei kreeg hij wat moeite met het monteren van filmbeelden, wat hem altijd moeiteloos af ging, maar dat was wel een van de eerste signalen dat er iets niet goed zat.

De ziekte CJ greep daarna razendsnel om zich heen en de hersenfuncties van Jacques werden onherstelbaar aangetast. 

Het overlijden van Jacques komt aan als een enorme dreun en dat zal bij heel veel andere mensen niet anders zijn. We wensen zijn vrouw Desi en overige familie rondom hen alle kracht en moed toe om dit verlies dragen.

Bestuur Dorpsketting/www.stompwijk.nl