Een prachtig weekend

Afgelopen weekend werd er zo langzaam aan weer het een en ander georganiseerd. Leo en Petra hebben zichzelf overtroffen door op de een na langste avond van het jaar een heus kampvuurtje aan te (laten) steken op drie verschillende locaties in het dorp. Er werden daaromheen stoelen geplaatst zodat iedereen op 1,5 meter afstand in een kring kon genieten van de mooie verhalen van Theo van Leeuwen, de muzikale begeleiding van zijn vrouw Lidia tijdens het zingen van echte kampvuur liedjes. De moppentrommel van Kees Juffermans en Willem Overdevest, die samen met  Dorien ook nog eens zorgde voor een heerlijk hapje uit de Kippie-pan, Petra las ook nog enkele gedichtjes voor. Zelf ben ik naar de locatie van Santhorststraat geweest waar het reuze gezellig was. Daarna ging het hele gezelschap nog naar de Zingende Zaag in de Bovenmeer, waar het nog heel lang gezellig bleef rond de vuurkorf heb ik gehoord. 

Op zondag zijn wij op de fiets naar de prachtige tuin van Heesterlust gegaan om daar te genieten van al die heerlijk ruikende, aparte soorten bloemen en planten, wat een werk moet dat zijn in het onderhoud. Wij hebben ervan genoten, bedankt dat we aan mochten komen. Al jaren kom ik er langs en nooit geweten dat het daar zo prachtig was. Je bent dus nooit te oud om nieuwe dingen te ontdekken. 

De terugweg langs de alpaca’s met jongen, dat is ook een schattig gezicht en de Stompwijkse Vaart vol met waterlelies en lisdodden en op een deel van de vaart waar er niet zoveel stonden, werd er zelfs een poging gedaan om te waterskiën. Hoe leuk allemaal. Even een stop bij de nieuwste aanwinst van het dorp, het zelfgemaakte Boerderij-ijs van Demi Olsthoorn, volgens Rick was het verse melk van de koeien van die ochtend, nou daar trappen we niet in natuurlijk, maar het was wel echt super lekker. Het was al gauw een gezellige drukte, het was er ook echt mooi weer voor en veel fietsers zagen op de Knipbrug de vlaggen al wapperen. Veel succes verder, dat komt wel goed met jou en jouw Boerderij-ijs. 

Adrie van Santen maakte hier een afspraak met Coby van Bohemen om rond half zes met haar paard het hooi te komen keren met een hele oude machine die hij had staan, ook daar ben ik nog even wezen kijken. Voor Oud Stompwijk maken we daar een verhaal van. Het was indrukwekkend om te zien hoe zwaar het er toen aan toe ging voor zowel mens als dier. Gelukkig gaan sommige dingen nu veel makkelijker en lichter.

Al met al een prachtig weekend,

Ria Luiten